Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Spokojení zaměstnanci / foto: Shutterstock

Sháníte zaměstnance? Buďte napřed před ostatními zaměstnavateli

Současná hospodářská situace pozvedla ekonomickou úroveň České republiky na historické maximum. Nezaměstnanost je rekordně nízká, dokonce i v nejhůře obsazovatelných krajích se daří nalézt uplatnění lidem v mnoha profesích.

Žádají se řemeslníci, pomocné síly, nedostatek se pociťuje na odborných pozicích. Ačkoliv je tato situace pro Česko příznivá, majitelé firem a zaměstnavatelé pláčou. Nemají dostatek kvalifikovaných i méně kvalifikovaných pracovních sil.

Jste-li zaměstnavatel, sáhněte po zvýšení benefitů i odměn

A protože konkurence je obrovská, musejí ti, kdo shánějí nové zaměstnance a snaží se udržet stávající, sahat k různým benefitům. Týden dovolené navíc, stravenky, sick days – tedy dny, po které nemocný může zůstat doma, aniž by potřeboval neschopenku, možnost práce z domova – home office. V podnicích se zakládají firemní mateřské školky a dětské skupiny, aby se maminky mohly vrátit co nejdříve k původní profesi, a přitom nezanedbávaly tolik potřebnou péči o dítě v ranném věku. Společnosti musejí sahat ke zvyšování platů, neboť konkurence je neúprosná a mohla by zkušené pracovníky snadno přeplatit.

Při shánění zaměstnanců nepodceňujte úřady práce a profesní inzertní síť

Potřebujete-li sehnat více zaměstnanců na konkrétní pracovní místa, neváhejte a vyzkoušejte vyjma pracovních úřadů i profesní sítě, jako je Staffito, kde je možná inzerce práce. Profesní síť s oboustranným vstupem – tedy od lidí nabízejících práci i těch shánějících zaměstnance – je jedním s účinných nástrojů, který využívají potenciální zaměstnanci a jejich budoucí zaměstnavatelé. Tím, že svou inzerci umístíte na více panelů, budete mít větší výběr a šťastnější ruku při volbě nových kandidátů na dané pracovní pozice.

K tomuto článku není otevřena diskuze