Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ložní povlečení / foto: www.rodinnebaleni.cz

Povlečení i potřeby do domácnosti nakupujte v galanterii

V současné době jsou k dostání lůžkoviny z různých materiálů. Stejně tak si můžete vybrat z pestré škály motivů, barev i velikostí.

Pokud chcete, aby se vám spalo příjemně a dopřáli jste si ničím nerušenou noc, zaměřte se především na materiál, jeho gramáž a další vlastnosti. V následujících řádcích vám prozradíme, jak povlečení vybrat a kde ho zakoupit.

Jaký materiál povlečení zvolit?

Povlečení se výrazně liší svou kvalitou. Při výběru byste neměli experimentovat. Zatímco někomu vyhovuje bavlna, jinému zase satén. Záleží na vašich preferencích. Univerzální bavlna je vhodná po celý rok, v létě totiž umožňuje proudění chladného vzduchu, v zimě výborně udržuje teplo.

Ideální volbou je povlečení ze stoprocentní dvouvláknité bavlny, která je příjemná na dotek a vyznačuje se vysokou pevností, dobrou savostí i barevnou stálostí. Vhodná je také pro alergiky. Pro zimní měsíce se doporučuje teplý flanel, ovšem na popularitě neztrácí ani krep, bambus či len.

Barevné povlečení

Dávejte si pozor na gramáž

Obecně platí, že čím je bavlněná látka průhlednější, tím je její srážlivost vyšší. Gramáž stanovuje, jak hustá a jemná je tkáň a jak jsou pevné příze. Většinou jsou k dostání lůžkoviny z bavlny o gramáži 125 až 130 g/m2.

Jestliže si chcete koupit povlečení, nabízí ho celá řada internetových i kamenných obchodů. Pokud nemáte čas jít do galanterie či prodejny s lůžkovinami ve vašem městě, není nic jednoduššího než si všechno objednat přes internet. Podívejte se do pestrého produktového portfolia e-shopu Mikaton.cz, kde se prodává galanterie, povlečení, oblečení, spodní prádlo, doplňky i hračky.

Nakupování na Mikaton.cz je jednoduché, rychlé a bezpečné. V nabídce je více než 36 tisíc produktů skladem. V případě jakéhokoliv dotazu můžete kontaktovat podporu, která vám poradí.

K tomuto článku není otevřena diskuze