Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Pěstování plodin / foto: shutterstock

Zemědělství budoucnosti sází na plodiny pocházející ze střech budov

Pěstování zeleniny v záhonech na zahradě pomalu, ale jistě upadá. Jelikož jsou plodiny potřebné, nabízí se otázka, jak to bude vypadat v budoucnosti?

Nejen lidé na vesnicích, ale také ve městech pěstují své vlastní plodiny, byť jen na balkoně. Za poslední léta však lze konstatovat, že upadá hlavně pěstování v záhonech na zahradě. Lidé mají méně času, nestíhají pečovat o zeleninu, kterou si na jaře zasadili a které je většinou víc, než v kolik doufali. Zemědělské půdy obecně ubývá, protože roste počet lidí, tudíž se spíše staví panelové domy nebo rodinné domky, aby lidé měli, kde žít.

Zemědělství budoucnosti

To vede k jedné otázce, a sice jak to bude v budoucnosti? Plodiny přece potřebujeme, to je budeme dovážet ze zahraničí?

Pěstování na střechách budov

Nad aktuální situací se samozřejmě zamýšlí celá spousta lidí i firem. Předně se nad otázkou zamýšlí různé univerzity, které hledají způsob, jak pěstování plodin ani v budoucnu neomezit. A kupodivu se na jedno řešení přišlo. Přišla na něj thajská univerzita, která ukázala, jak snadno a hravě lze pěstovat plodiny i uprostřed velkoměsta. Jak to dokázala? Zemědělskou plochu vykouzlila na střeše své budovy. Ta se jako mávnutím kouzelného proutku proměnila v rýžová pole, jež jsou synonymem pro osmdesát tisíc porcí jídla.

Pěstování na střechách budov

Možná jste si říkali, že z jedné střechy mnoho plodin nebude. Ale thajská univerzita dokázala opak. Jak již bylo zmíněno, z jedné jediné střechy bude až osmdesát tisíc porcí jídla.

Už žádné dovážení ze vzdálených oblastí

Pokud i jiné objekty půjdou ve stopách thajské univerzity, životní prostředí lidem poděkuje. Eliminuje se tím totiž dovážení potravin ze vzdálenějších oblastí, navíc se lidé nebudou muset tolik potýkat s nekvalitními potravinami, jejichž cena bývá i kvůli dovozu přehnaně vysoká.

Zemědělství budoucnosti sází na plodiny pocházející ze střech budov

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!