Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Krásné ráno / foto: shutterstock

Ranní rituály pro úspěšnější a produktivnější život

Řada lidí dělá jednu zásadní chybu ihned po probuzení, a sice spouští sociální sítě a projíždí, co se v životech přátel či hvězd za poslední hodiny událo. Tím se však neladíme na produktivní a úspěšnou vlnu nového dne.

Abyste nově nabytých čtyřiadvacet hodin nepromarnili a na konci dne neusínali s pocitem, že jste nic neudělali, je dobré zahájit den několika věcmi. Z nich se postupem stane takový ranní rituál, který bude stát nejen za úspěšným, ale také za produktivním životem.

Po ránu si zapište své myšlenky

Říká se, že člověk plodí ty nejkreativnější a nejlepší nápady těsně předtím, než usne, a těsně poté, co se probudí. To je důvod, proč mají úspěšní a bohatí lidé na svých nočních stolcích sešity s tužkou nebo propiskou. Nechtějí, aby jim ani jeden milionový nápad unikl. Proto se jimi inspirujte.

Zápisník a káva

Pokud si začnete ještě při snídani zapisovat své myšlenky, které se vám honí hlavou, naladíte se na kreativní frekvenci, což vám přinese produktivní den. Nemusíte se trápit dlouhé hodiny, věnujte této činnosti pouhých pět minut. To bohatě stačí.

Jaký úkol je vaší největší prioritou?

Je velmi důležité si správně organizovat čas. Pokud si už na začátku dne nesepíšete seznam úkolů od těch nejdůležitějších po ty méně důležité, budete se po následujících čtyřiadvacet hodin spíše “plácat”, než pilně a produktivně pracovat.

Organizace času

Po sepsání vašich myšlenek si proto sepište i vaše úkoly, a to od toho nejtěžšího a nejdůležitějšího po ten nejsnazší a nejméně podstatný. Během první půlky dne máte energie doslova na rozdávání, díky čemuž i sebevíc těžké úkoly zvládnete levou zadní.

Hlavně bez telefonu

Jak již bylo zmíněno, většina lidí dělá zásadní chybu v tom, že automaticky sahá po mobilním telefonu. Podle odborníků je důležité se minimálně dvě minuty udržet a na mobilní telefon ani nesáhnout. Raději bychom si měli představovat, co daný den chceme prožít. I když se to zdá být tak trochu “ezo”, za vyzkoušení to stojí, nemyslíte?

Zdroj:

https://forbes.cz/lepsi-den-behem-pul-hodiny-ranni-ritualy-ktere-zvladnou-i-chronicti-prokrastinatori/

Ranní rituály pro úspěšnější a produktivnější život

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!