Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Obchodník online / foto: shutterstock

Vzdělávání zaměstnanců jde snadno a rychle pomocí online platformy

Prakticky v každém pracovním odvětví jde doba neustále kupředu, což se projevuje na zvýšených nárocích, které je třeba klást na zaměstnance firem.

Jestliže vlastníte firmu, případně stojíte v některé z jejích vedoucích pozic, je na místě dopřát vašim zaměstnancům možnost sebezdokonalování, a to zejména prostřednictvím vzdělávacích kurzů. Ty mohou být povinné i dobrovolné, kdy už pak záleží jen na samotných zaměstnancích, zda se chtějí zlepšovat a mít na trhu postupně vyšší hodnotu.

Vzdělávání zaměstnanců

Proč se vyplatí své zaměstnance vzdělávat online?

Dříve se vzdělávací kurzy konaly prakticky výhradně za osobní účasti, kdy se určitý počet lidí sešel ve školicím středisku, případně se tyto kurzy dělaly přímo ve firmách, respektive v jejich kancelářských prostorech a školících místnostech. Dnes už se tato forma dostává přeci jen do pozadí, a to díky novým možnostem, které představuje především online prostředí.

Vzdělávání zaměstnanců moderním způsobem nabízí kupříkladu platforma EDUNIO. Spolu s podobně laděnou platformou INSTRUCTOR patří společnosti PREVENT, která dále funguje jako koordinátor BOZP a dodavatel pracovnělékařských služeb.

Co nabízí EDUNIO?

Pakliže zvolíte zmíněnou platformu EDUNIO, můžete provádět vzdělávací kurzy (povinné i dobrovolné) velmi snadno a bez zbytečně zdlouhavých příprav. Funguje zde například takzvaný blended learning, kdy je možné v tomto systému pořádat webináře. Pomocí online pozvánky dáte vědět svým zaměstnancům (případně i lidem mimo vaši firmu) o datu webináře. Zájemci se pak v daný okamžik propojí a vzdělávací kurz může začít. V systém blended learning je dále možné podobným způsobem zajistit přednášky, workshopy atd.

Vzdělávací kurzy

Možnosti tvorby prezentací

EDUNIO je velmi sofistikovanou platformou, díky níž se dají připravit online vzdělávací kurzy hned několika způsoby. V první řadě to jde přes PowerPoint (PPT). Stačí si v PPT udělat vlastní prezentaci, kterou pak během pár vteřin přenesete do PPT learning modulu v EDUNIO.

Alternativu představuje Canva, kde máte při tvorbě prezentací pro vzdělávací kurzy k dispozici řadu grafických pomůcek a prvků, takže můžete vytvořit skutečně pestrou, takřka profesionální prezentaci, aniž byste k tomu museli mít nějaké předchozí bohaté zkušenosti, respektive být v dané oblasti náležitě studovaní.

V neposlední řadě EDUNIO nabízí vlastní editor Course Builder, kde se dá realizovat online prezentace ke vzdělávání zaměstnanců, během níž využijete nejen texty, ale také obrázky, videa, odkazy apod.

Podobné portály, jaký představuje learning management system EDUNIO, je skutečně zajímavou záležitostí, a to prakticky pro jakoukoliv firmu, ať už se orientuje na ten či onen druh podnikání. Je důležité si uvědomit, že školení a vzdělávání zaměstnanců je cestou, jak s vašimi produkty a službami uspět na trhu, kde panuje stále větší konkurence.

K tomuto článku není otevřena diskuze