Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Podvodné nabídky práce / foto: shutterstock

Pozor na podvodné nabídky práce z domu

Asi každý, kdo se někdy pídil po práci z domova, narazil i na inzeráty, které lze označit za podvodné. V poslední době se s nimi roztrhl pytel, tak buďte obezřetní.

Práce z domu je pro mnoho lidí nutná

Mnoho maminek na mateřské dovolené shání práci z domu. Přivydělat si k mateřské nějakou tu korunu do rodinného rozpočtu, by zcela jistě bylo fajn. Práci z domu hledají i další lidé. Dá se vůbec v dnešní době sehnat domácí práce, která bude stát za to? Dá, ale hledat ji, je jako hledat tu pomyslnou jehlu v kupce sena.

Práce z domu
Práce z domu – Zdroj: Shutterstock.com

Podvodné inzeráty na domácí práci vévodí sociálním sítím

Pokud hledáte domácí práci, zcela jistě narazíte na inzeráty, které, když už vám zrovna nevyluxují vaše bankovní konto, tak vás přinejmenším zahltí nevyžádanou reklamou a různými spamy. Jak se pozná podvodná nabídka práce z domu? Většinou úplně jednoduše. Inzerent má na sociální síti profil založený v nedávné době a nic moc se z něho o inzerentovi nedozvíte. Text inzerátu se v různých obměnách opakuje. Nabízím práci z domova pro ty, kteří si chtějí vydělat. Sháním lidi na práci z domu pro zahraniční firmu. Jedná se o balení zboží. Nabízím jednoduchou práci z domova, nejedná se o prodej ani nabízení zboží. A takto bychom mohli pokračovat.

Podvodné nabídky práce z domu
Podvodné nabídky práce z domu – Zdroj: Shutterstock.com

Jak poznat podvod nenechat se napálit

V první řadě stačí zapojit selský rozum. Proč v daných inzerátech není ani zmínka, o co se jedná? Proč ani v desítkách komentářů pod inzerátem není odpověď, ale jen poznámka, že více sdělí v soukromé zprávě? Přeci, kdyby to bylo něco skutečného, bude inzerent reagovat rovnou a veřejně a ne, že bude vypisovat to samé stovkám uchazečů jednotlivě.

Vyzkoušeli jsme za vás a na pár inzerátů naznačujících, že jde o podvod, jsme odpověděli. Výsledek byl, že z deseti inzerátů se v devíti případech skutečně jednalo o podvod. Jediný inzerát odkazoval na reklamní činnost pro nejmenovanou kosmetiku, jinak se jednalo o inzerci, která má jediný cíl. Vytáhnout z respondenta citlivé údaje, nebo ho ,, nalákat ’’ k tomu, aby si založil nový profil na sociální síti a aby vkládal ty samé inzeráty jako je ten, na který sám reagoval. Když takových inzerátů pod svým novým, falešným profilem vložíte dostatečné množství a přesvědčíte nemalé množství stejných zoufalců, jako jste vy, aby udělali to samé, docílíte výdělku v řádu pár korun. Stojí vám to potom za to?

Práce z domu se na sociálních sítích najít dá, netvrdíme, že ne, chce to ale mít při hledání dostatečně husté síto a myslet hlavou.

 

Zdroj:

https://www.pracomat.cz/poradna/zmena-zamestnani/217-prace-z-domova.html

 

 

Pozor na podvodné nabídky práce z domu

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!