Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Kancelář v cloudu / foto: shutterstock

Jak zajistit sídlo firmy levně a bez práce?

Rozhodli jste se pro cestu podnikání a zakládáte si vlastní s.r.o. firmu? V takovém případě budete potřebovat fyzické sídlo, které se zapisuje do obchodního rejstříku České republiky. Jak na něj?

Nemusíte řešit fyzické prostory

Spousta oborů podnikání nevyžaduje ke svému fungování fyzické sídlo. K čemu vám bude kancelář, když 100 % času dojíždíte za klienty domů? Nebo se živíte například grafickými pracemi? V takových situacích by bylo velmi nerozumné utrácet peníze za pronájem/nákup komerčních prostor. Nehledě na všechnu práci, kterou byste s údržbou takového majetku měli.

Patříte mezi takové podnikatele? Pak je pro vás mnohem lepší volbou virtuální sídlo. Jak funguje a jaké výhody vám přinese?

Virtuální kancelář

Virtuální sídlo

Daná možnost funguje na bázi pronájmu adresy, kterou si můžete zapsat do již zmíněného obchodního rejstříku. Za přibližně 100 korun měsíčně budete mít splněnou svou zákonnou povinnost, aniž byste museli platit tisíce korun za pronájem kanceláře a starat se o její dobrý stav. Na zapsanou adresu vám zároveň bude chodit veškerá příchozí pošta. Zvolíte-li si dobré poskytovatele, dokonce vám obdržené zprávy přepošlou na vámi určenou korespondenční adresu.

Pamatujte na to, že i taková maličkost jako adresa firmy dokáže ovlivnit vaši důvěryhodnost u potenciálních zákazníků. Pokud budete mít zapsané sídlo v rodinném domku uprostřed vesnice o padesáti obyvatelích, nebudete ani zdaleka působit tak profesionálně, jako když budete „sídlit“ přímo v centru Prahy.

Z toho důvodu preferujte hlavně virtuální sídlo Praha. Zajímavou volbou jsou třeba známí odborníci ze společnosti Mojesidlo.cz, kteří patří mezi největší poskytovatele ve svém oboru na Slovensku. V současnosti rozšiřují svou působnost i na český trh. Na stránkách pod výše vloženým webovým odkazem zjistíte všechny potřebné informace.

 

K tomuto článku není otevřena diskuze