Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Thajsko / foto: shutterstock

Kam do Thajska - 20 tipů co musíte navštívit a vidět na vlastní oči

Jedná se o stát v jihovýchodní Asii, s rozlohou více než 500 000 kilometrů čtverečných a s více než 68 miliony obyvatel.

Thajsko

Hitem je země jak pro svou odlišnou kulturu, tak i pro dostupnost. Například ty nejlevnější letenky na trhu bylo v minulosti možné pořídit i za cenu od 10 000 Kč. Když k tomu připočítáme to, že v cílové destinaci můžete být už za 11 hodin, je více než jasné, že cesta do této destinace láká stále více. A co zde navštívit? Podívejte se s námi na aktuální nabídku poznávacích zájezdů a 20 nejzajímavějších tipů.

Bangkok

Dokonalý výchozí bod pro všechny cestovatele. Jde o hlavní město celé země, které nabídne celou řadu kontrastů. Pokud se podíváme i na nejvýznamnější památky, je dobré začít v místě, kterým je buddhistický chrám Wat Arun, který pochází z počátku devatenáctého století a zaujme svou věží, která je ve výšce 82 metrů. Dále nezapomínejte ani na chrám Wat Pho, který je považován za jeden z nejstarších ve městě. Lákadlem města je také Velký palác, který přes 150 let sloužil jako sídlo králů.

Pattaya

Známé přímořské letovisko, které láká milovníky úchvatné dovolené. Nabídne i skvělý noční život, který poznáte v ulici Walking Street, která je považována za hlavní třídu. Pokud máte raději zajímavé historické památky, nezklame vás Sanctuary of Truth neboli svatyně pravdy. Jde o významnou dřevěnou budovu s výškou 105 metrů. Patříte-li spíše mezi milovníky přírody, nenechte si ujít tropickou zahradu s názvem Nong Nooch, patřící k nejkrásnějším v Asii.

Koh Samui

Třetí největší thajský ostrov, jehož poznávání je dobré začít v jeho hlavním městě Nathon Town, kde stojí k vidění hlavně přístav a řada dřevěných čínských domů. Své putování ale můžete směřovat i do chrámu velkého Buddhy, známého pod názvem Wat Phra Yai. Ten je symbolem ostrova. A to hlavně pro svou 12 metrů vysokou sochu sedícího Buddhy. Pokud vás unikáty lákají, nenechte si ujít ani místo Magic Buddha Garden. Jde o ukrytou zahradu s krásným výhledem i sbírkou mnoha soch.

Koh Samet

I když jde o menší ostrov, neznamená to, že by neměl co nabídnout. Začít je třeba nádhernými plážemi, kdy se mezi ty nejkrásnější řadí ta s názvem Hat Sai Kaew. Ostrov vám dále nabídne i nepřehlédnutelnou sochu Buddhy, kterou najdete nedaleko pláže Saikaew, pod názvem Koh Samet Buddha. Celé poznání lze zakončit unikátním sochařským dílem The Koh Samed Mermaid, které reprezentuje výjev z básně jednoho z místních umělců.

Krabi

Jedna z velmi rychle se rozvíjejících provincií. Jednou z jejích nejvyhlášenějších oblastí je určitě pláž Railay, která nabídne vše jak milovníkům relaxace, tak i poznání – díky unikátní jeskyni. Milovníci přírody si nesmí nechat uniknout Thung Teao Forest Natural Park, který zaujme skoro tříkilometrovou naučnou stezkou s mnoha lákadly. Historii na ostrově reprezentuje třeba Wat Tham Sua, což je chrám umístění v rámci přírodní jeskyně.

Koh Kood

Méně navštěvovaný ostrov, který by však neměl uniknout oku zvídavého turisty. Ten se může pokochat nádhernou vyhlídkou Ao Yai Viewpoint, může navštívit také nejznámější vodopád na ostrově, nesoucí název Klong Chao Waterfall, stejně jako nesmí chybět ani návštěva dvou významných rybářských vesnic na ostrově. Ty nesou názvy Ao Salat a Ban Ao Yai.

Khao Lak

Tichý a klidný ostrov lákající turisty na krásnou a v letní sezoně celkem živou pláž Hat Nang Thong, vodopád Lampi, nebo národní park Khao Sok umožňující poznání místní džungle.

Nekonečné poznání pro každého

Možností, kde a jak poznat Thajsko je tedy více než dost. Kdo nemá srdce dobrodruha, může s ohledem na vzrůstající zájem o zemi využít celé řady lákavých poznávacích zájezdů, sestavených s ohledem na nejčastější cíle a požadavky turistů.

K tomuto článku není otevřena diskuze