Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
mobil house / foto: shutterstock

Kde se ubytovat v Chorvatsku?

Chystáte se jako spousta dalších Čechů k moři do Chorvatska?

I letos se bude jednat o oblíbenou destinaci, protože i když se náklady zvyšují, v porovnání s ostatními zeměmi je zde stále levně. Je možné sem dojet vlastním automobilem. Úplně nejdražší položkou na celé dovolené je ubytování. I to lze ovšem pořídit levně. Záleží, jaký typ bydlení si představujete.

Chorvatsko nabízí all inclusive dovolené pro náročné, ale i nízkorozpočtové výlety k moři. Na své si přijdou ti, kteří chtějí bydlet v centru většího města, i milovníci klidu a samoty. Co preferujete vy?

Hotelové služby pro náročné

Hotel Chorvatsko vám nabídne mnohem více než jen ubytování. Bude o vás postaráno po všech stránkách od jídla přes večerní zábavu až po sportovní aktivity. Většina rozlehlých hotelů disponuje bazénem, tenisovými kurty či jinými atraktivními možnostmi zábavy. Setkáte se tu i s animátory, již zabaví vaše děti. Dobrá volba je to zejména pro všechny, kteří netouží po samotě.

Apartmány jako oblíbené ubytování českých rodin

Většina českých rodin využívá apartmány Chorvatsko. Mají svůj apartmán v nějakém větším domě, bydlí tam spolu s několika dalšími cizinci a nikdo se o ně nestará. Výhodou apartmánů je určitě klid a samota, můžete si dělat, co chcete. Někde vám bude nabídnuta i strava, jinde budete odkázáni na vlastní kuchařské umění. Jedná se ovšem o levnou variantu, a přitom máte k dispozici veškerý komfort.

Robinsonády aneb chaty v soukromí

Spolu s tím, jak se lidé snaží aspoň o dovolené utéci moderním technologiím, se rozmáhá i popularita tzv. robinsonád. Jedná se domečky či chatičky někde dál za vesnicí, ať už na kontinentu, nebo na ostrově. Nelze úplně říct, že by se jednalo o nízkorozpočtové řešení, některé chaty jsou spíš luxusní a drahé. Lidé sem jezdí z důvodu samoty, takový klid nikde jinde nezažijete, nejspíš pro sebe budete mít i kus moře.

K dalším možnostem pro odvážlivce pak samozřejmě patří karavany, obytné vozy nebo noci pod stanem. To už je ale něco pro opravdové dobrodruhy...

K tomuto článku není otevřena diskuze