Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
exotická dovolená Maledivy ilustrační obrázek / foto: shutterstock

Ukliďte se na zimu do Thajska nebo na Maledivy

Zimní období je před námi a vám se nechce propadat depresím krátkých dnů a ošklivého počasí? Snadná pomoc. Nenechte se ukolébat svíravými pocity všedních dnů tady v Evropě.

Co takhle vyrazit někam daleko, dovolená přece nemusí být jenom v létě. Někdy je lepší se sbalit a odjet na svátky za teplem do ráje. Odměňte se cestováním za sluncem i v zimě, pokud vás lyže nelákají.

Rekreace v asijském stylu

Zimní dovolená u moře je to pravé ořechové pro všechny, kteří hledají povyražení i v chladných měsících. Nikde není napsáno, že je musíte trávit jen v Evropě. Tady najdete sluníčko jen pár měsíců v roce. Rozjeďte se do oblíbené destinace i jindy. Jestli nevíte, kdy jet do Thajska, zapište si do kalendáře období od listopadu až do března. V tuto dobu tam nepanuje období dešťů nebo horka a vlhka. Naopak se můžete těšit na příjemných třicet stupňů Celsia. Všechno je zelené a rostliny kvetou. V době kolem Štědrého dne až Silvestra se připravte na pořádný cestovní ruch, levnější letenky zase seženete v suchém období kolem července a března. Turisté si tu velmi oblíbili východní pobřeží Thajska, hlavně ostrovy Ko Samui, Ko Tao a Ko Phangan, který Češi objevují posledních pár let.

Samota na atolu

Znáte ty nejfantastičtější fotografie, které ukazují pohádkové zájezdy? Ano, jde především o pohádkové cestování do Indického oceánu na jih Asie. Palmy, azurové moře a idylka vás ovšem nepotká každý den. I tady se musíte rozhodnout, kdy jet na Maledivy. Vaše vysněná dovolená tam může být od listopadu do dubna, protože tehdy využijete maximum slunce a žádné monzunové deště. Díky většímu zájmu jsou tyto zájezdy trochu dražší. Pokud chcete podstoupit riziko občasných srážek, vyrazte tam mezi červencem a říjnem. Ceny jsou příjemnější a ocení je hlavně individuální turisté. Protože Maledivy leží v tropickém pásu, očekávejte slunce, vlhkost a teploty kolem třiceti stupňů. Teplota moře má pak o tři stupně méně. Takže proč zůstávat doma v Čechách?

 

K tomuto článku není otevřena diskuze