Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Kamionová doprava / foto: shutterstock

Proč je kamionová doprava stále tolik využívaná?

Pokud se podíváme na současné silnice, je nutné říci, že kamionů rozhodně neubývá. Je tomu dokonce i naopak.

Z jakého je to důvodu a proč je kamionová doprava tolik využívaná? Na to si můžeme společně odpovědět. První důvod je ten, že vykonávat vnitrostátní přepravu, stejně jako tu mezinárodní, může v podstatě každý. Stačí jenom splnit trojici hlavních věcí, mezi které patří tyto:

- Mít živnostenské oprávnění

- Mít koncesi

- Mít čím jezdit

Silniční přeprava je poměrně výhodná

Druhým důvodem je i to, že tento typ přepravy může být pro mnoho firem poměrně výhodný. A to z toho důvodu, že se jim podaří dostat své zboží přímo z výroby tam, kam potřebují. To by u přepravy železniční nebylo možné, jelikož zde je stále nutné počítat s tím, že zboží by bylo třeba nejprve dopravit na nádraží a poté zařídit jeho vyzvednutí na jiném.

Kamiony jsou spolehlivé

Na rozdíl od osobních vozů jsou vyráběny skutečně s maximálním důrazem na to, aby něco vydržely. Máme na mysli velké kilometrové nájezdy, které se s osobními vozy nedají srovnávat. A pokud se přece jenom něco pokazí, lze to mnohdy jednoduše opravit. Jako příklad uveďme často využívaný profesionální repas třmenů, které jsou součástí brzdného systému. Není tedy nutné kupovat díl nový, jelikož pouze dojde k obnově a vyzkoušení dílu, který je již použitý.

Tento typ přepravy je rychlý

Důvodem na závěr je také to, že tento typ přepravy je celkem rychlý. Pokud jde o tu vnitrostátní, tak není problém mít zboží na druhém konci republiky ještě ten den. Pokud jde o přepravu mezinárodní, tak i zde je možné daný čas počítat v řádech dní. To je jasné pozitivum jak pro výrobce a prodejce, tak i pro objednavatele, který potřebuje mít konkrétní sortiment na svém skladu bez zbytečných prodlev. Opět je dobré zmínit porovnání s vlakovou přepravou, která této konkrétní rychlosti nikdy nedokáže dosáhnout.

Proč je kamionová doprava stále tolik využívaná?

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!