Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto - ponorkový kryt v Černé Hoře / foto: shutterstock

Utajená místa na zemi s absolutním zákazem vstupu

Stále ještě existují oblasti, do kterých nemá běžný smrtelník přístup a jejich návštěva je téměř bez šance . Často jsou to místa skrytá, utajovaná, někdy i chráněná a hlídaná vládou a vojenskými jednotkami.

Pokud byste se i přes různá varování a zákazy do utajované oblasti dostali, v lepším případě vám může hrozit vězení, v opačném případě jde i o život.

Mount Weather - podzemní úkryt amerických politiků

Nedobytný komplex Mount Weather se skrývá v hlubokých horách Blue Ridge Mountains ve státě Virginie. Rozsáhlý podzemní bunkr byl uveden do provozu v roce 1959 a v případě velké katastrofy nebo globální apokalypsy se zde může ukrýt a bez problému žít až 200 lidí. Podzemní bunkr je určen jen pro pár nejvlivnějších amerických politiků a větší část zaberou hlavně oligarchové, kteří v současnosti tahají za nitky světového dění. Tento nedobytný a přísně střežený komplex funguje zcela nezávisle na okolním světě. Má své vlastní zdroje energie, zásoby pitné vody, potravin a léků, dokonce má i svůj vlastní televizní a rádiový přijímač, pomocí kterého mohou lidé zevnitř komplexu komunikovat s ostatními venku. Kromě nejdůležitějších lidí USA se sem dají ukrýt i ta nejcennější umělecká díla. 

Ostrov severního Sentinelu - agresivní domorodý kmen

Pláže s křišťálově čistou vodou a palmové háje by jindy jistě lákaly k prožití exotické dovolené na tomto ostrově. Avšak zdejší kmen Sentinelců si svůj domorodý klid narušovat nenechá, jsou to jedni z posledních lidí na světě, kteří jsou nedotčeni moderní civilizací a brání se kontaktu s vnějším světem. Vůči všem cizincům jsou agresivní a mají zároveň podporu indické vlády. Ta zakazuje vstup na ostrov a Sentinelcům nechává úplnou svobodu.

Mežgorje, Rusko - dohady o skutečném využití komplexu

Masivní podzemní zařízení se vyskytuje v Uralských horách na hoře Yamantau, nedaleko města Mežgorje. Ačkoli skutečná velikost zařízení není známa, říká se, že se rozprostírá na více než 400 kilometrech čtverečních. Lidé tvrdí, že stavba místa začala v sedmdesátých letech minulého století a byla používána jako úložiště ruských pokladů, skladů potravin a jako zásobárna pro vojenské účely. Někteří jsou však se svými domněnkami ještě odvážnější. Podle nich hora Yamantau ukrývá jedno z největších ruských jaderných zařízení.

Ostrov Surtsey, Island - ráj pro výzkumníky a badatele

Tento ostrov byl vyzdvižen z oceánu během sopečného výbuchu v 60. a 70. letech a od té doby bylo povoleno jej navštívit pouze několika důvěryhodným vědcům. Říká se, že je jednou z nejvíce nedotčených přírodních krajin na světě a islandská vláda ji takto chce zachovat. Od svého vzniku se Surtsey stal domovem rozmanitých druhů hmyzu, ptáků a hub, které tak mohou být předmětem zkoumání pro další generace.

Pine Gap, Austrálie - utajená spolupráce australské a americké vlády

Někde v australském vnitrozemí leží tajná satelitní stanice provozovaná australskou a americkou vládou. Ovšem o jakou konkrétní spolupráci se jedná, zůstává pro veřejnost důkladně skryto. Někteří se domnívají, že hlavním zájmem stanice je komunikovat s UFO, jiní si myslí, že je to pravděpodobně rozhlasová stanice, která byla hodně využívána během války proti terorismu. Ať tak či onak, neexistuje způsob, jak se tam dostat na prohlídku, protože oblast je silně střežena.

Utajená místa na zemi s absolutním zákazem vstupu

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 1