Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
auto ilustrační obrázek / foto: shutterstock

Chcete koupit nové auto? A přemýšleli jste nad operativním leasingem?

Nákup nového vozu je obrovskou investicí, která si žádá důkladné promyšlení. Naštěstí nemusíte nakupovat pouze za ušetřené peníze, ale dá se využít několik možností financování.

Kromě spotřebitelského úvěru se můžete rozhodnout pro leasing. Je na vašem uvážení, jestli zvolíte finanční nebo spíše operativní.

Výhody operativního leasingu

V čem spočívá operativní leasing? Ve zkratce se dá říci, že jde o smlouvu o dlouhodobém užívání vozidla. Zvolit si můžete závazek na 24, 36 nebo 48 měsíců, přičemž při delší variantě platíte nižší měsíční splátku. V měsíční splátce může být zahrnut pravidelný servis a starost o zimní pneumatiky. V takovém případě jsou starosti opravdu minimální a v zásadě jenom jezdíte a tankujete. Ve smlouvě je uveden i maximální nájezd kilometrů za rok, který je možné překročit, ale předem si zjistěte podmínky pro případné doplácení. Výhodou je i fakt, že neřešíte následný prodej vozu a po skončení aktuální smlouvy si můžete jednoduše vybrat nový vůz.

Výběr vozu

Při výběru vozu na vás nejsou kladeny tak velké požadavky jako v případě, kdy se rozhodnete pro přímý nákup automobilu. Pořizujete si totiž závazek na pár let s jistotou, že leasingová společnost po skončení smlouvy přijme vůz zpátky. Nemusíte se tedy strachovat o to, co se stane, když se vám vybraný model nebude zamlouvat. Operativní leasing pro Volkswagen nabízí širokou nabídku v podobě jednotlivých modelů a specifikací vozidel. Při výběru sledujte uváděnou spotřebu, motorizaci a další parametry, které vás zajímají. Nezapomeňte se také podívat, jaká je doba dodání vámi zvoleného modelu. Problém většinou nebývá ani se speciálními specifikacemi, ale je potřeba všechno řádně promyslet a optat se dané společnosti na možnosti.

Pro podnikatele i soukromé osoby

Méně starostí a problémů s automobilem přináší operativní leasing Driveto pro podnikatele, osoby samostatně výdělečně činné i běžné soukromé osoby. Pestrá škála nabídek má něco pro každého. Vše si pečlivě propočítejte a zvolte si co možná nejlepší variantu. Operativní leasing slouží hlavně pro jistou svobodu ve výběru nového vozu a pravidelnou výměnu za novější model bez starostí. Když to porovnáte s nákupem nového a následným prodejem ojetého automobilu, jeho hodnota se stejně rychle snižuje, takže z hlediska financí to vychází velice podobně.

Jak jsou na tom další možnosti financování?

Pokud stále váháte, co je nejvýhodnější možností pro pořízení nového vozu, určitě si zjistěte více informací. Hodně záleží na konkrétní situaci a vašich požadavcích. Příkladem vám může být například článek: Kupujeme nové rodinné auto. Na úvěr, operativní leasing nebo v hotovosti?

K tomuto článku není otevřena diskuze