Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Opálená dívka u moře / foto: shutterstock

Co dělat pro to, aby vám opálení z letní dovolené vydrželo co nejdéle?

Vrátili jste se z dovolené u moře krásně opálení a přemýšlíte, jak to udělat, aby vám příjemně snědá kůže vydržela po co nejdelší dobu?

Pokožka dostala u moře zabrat, pečujte o ni

Na někoho působí sůl v mořské vodě pozitivně, někomu vyloženě vadí. V kombinaci s chlorovanou vodou v hotelových bazénech a častým vystavováním kůže pálícímu sluníčku, si můžete být jisti, že povrch vašeho těla dostává zabrat více než obvykle. Proto je potřeba se o vaši pokožku starat a věnovat jí péči. Pokud jste se navíc u moře opálili, můžete pravidelným ošetřováním pokožky prodloužit její bronzový odstín.

Základem péče je kvalitní hydratace

Bezprostředně po sprše nebo koupeli, která pokožku vysušuje, věnujte pozornost důkladné hydrataci. Celé tělo alespoň jedenkrát denně promažte hutnějším krémem či tělovým máslem a nechte zaschnout. Zmenšíte tak intenzitu odlupování šupinek z pokožky a tím ztrátu její pigmentace. Kondici vaší pokožky můžete zvýšit již ve sprše. Nenechte na sebe stříkat příliš horkou vodu, volte raději vlažnější, která pro ni nebude tak dráždivá. Při sprchování používejte kvalitní sprchové gely a mléka, které budou vaši kůži hydratovat a nebudou se naopak podílet na jejím dalším vysušování.

Nezapomeňte na peeling

Po dovolené se lehko radí, ale ideální je ještě před odletem k moři, provést důkladný peeling celého těla. Díky němu se na vás bude opálení lépe chytat a vaše pleť bude zářit. Peeling je dobré si udělat i po návratu a to alespoň jedenkrát týdně, vaše opálení tak lépe vynikne. Buďte ale jemnější a spíše jen pokožku udržujte hebkou, ať se zbytečně nepřipravíte o pracně nabytý bronz. Jestliže jste si na opálený vzhled již zvykli a rádi byste si ho i bez přísunu přirozeného slunce udrželi po celý rok, je nejjednodušším řešením použití samoopalovacích prostředků. Ty lze aplikovat již v době, kdy si všimnete, že vaše letní opálení mizí.

Co dělat pro to, aby vám opálení z letní dovolené vydrželo co nejdéle?

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!