Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Moře u Malediv / foto: shutterstock

Maledivy - při vyslovení tohoto slova se většině lidí vybaví bělostné pláže, tyrkysové moře a vodní vily na kůlech

Každý, kdo toto místo navštívil, souhlasí, že je to ráj na zemi.

Turistika na Maledivách

Turismus se na Maledivy dostal až relativně pozdě. První turistické resorty se otevřely v až 70. letech minulého století. Jeden z prvních podnikatelů v cestovním ruchu na Maledivách byl Švéd Lars Petre. Ten nyní na Maledivách vlastní 10 resortů, včetně světově známého resortu Kuredu. Traduje se, že se na Maledivy dostal zcela náhodou. Jeho původní plán bylo jet s kamarády lyžovat. Kvůli přívalům sněhu byl ale jeho hotel uzavřen. S kamarády se tedy rozhodl letět na Srí Lanku. Odtud vycestoval na turisticky neznámé ostrůvky v Indickém oceánu jménem Maledivy.

Dnes se na Maledivách můžete ubytovat ve více než 160 resortech. Nachází se zde i ty vůbec nejdražší a nejluxusnější resorty na světě. Tyto resorty nabízí pro své klienty opravdu jen to nejlepší. Luxusní jídlo, přepychové ubytování, upravené pláže, SPA a hlavně soukromí. Mezi TOP resorty najdete i jeden, který vlastní český podnikatel - Jiří Šmejc nabízí to nejlepší ve svém 5ti hvězdičkovém resortu Velaa Private Island.

Nejlepší zážitky na Maledivách

Na Maledivách oceníte kromě dokonalých pláží také jejich podmořský život. Stačí se ponořit po hladinu a objeví se pod Vámi barevný svět plný života. Na Maledivách můžete vidět mořské želvy, vznešené manty a žraloky, kterých se nemusíte bát. Ráno se stačí projít po pláži a uvidíte malé rejnoky nebo malé žraločky, jak se u břehu učí lovit. Když jsme u lovu, na své si přijdou i sportovní rybáři, kteří mohou vytáhnout obrovské plachetníky nebo tuňáky při rybolovu zvaném Big Game Fishing. Jste-li romantická duše, můžete povečeřet na pláži nebo pozorovat delfíny skotačící ve vlnách při západu slunce. Na Maledivách také bývá k vidění světelný jev zvaný světélkující plankton.

Tip na závěr

Zatoužili jste po dovolené na kouzelných Maledivách? Věřte, že dovolená na Maledivách není tak nedostupná, jak se na první pohled může zdát. Využít můžete služby cestovní agentury maledivy-levne.cz. Ta se zaměřuje na dostupné ubytování na lokálních ostrovech Malediv.

Tato agentura má v nabídce výhodné ubytování včetně doprovodu z letiště. Dále nabízí výlety jako šnorchlování s želvami, rejnoky nebo žralokem obrovským, pozorování delfínů, přístrojové potápění a rybolov.

Specialitou v jejich bohaté nabídce je romantický svatební obřad na pláži. Pomohou Vám s výběrem správného ubytování a během pobytu s Vámi budou v případě potřeby v kontaktu. Dovolené je tedy vhodná i pro ty, co nemluví anglicky.

Dovolená na Maledivách se stane Vašim splněným snem, na který nezapomenete do konce života.

Maledivy - při vyslovení tohoto slova se většině lidí vybaví bělostné pláže, tyrkysové moře a vodní vily na kůlech

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!