Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: Shutterstock

Zahrajte si na Tarzana. Ve městě!

Fandové Tarzana dlouho volali po nějaké možnosti létat mezi stromy jako král džungle. V posledních letech konečně dostávají nešizené příležitosti.

Po celém světě začínají totiž vyrůstat speciální výběhy, nejrůznějšími způsoby upevněné na stromech.

Radost na stromech
Tyto parky si například ve Velké Británii už našly početnou klientelu a nejrozšířenější síť Go Ape (něco jako „jdi si hrát na opici“) už má dokonce šestnáct poboček. Pěkné parky naleznete ale i u našich sousedů v Německu či Rakousku, několik horších a provizornějších je i v Čechách.

„Hrátky na Tarzana“ se provádějí mezi stromy, které jsou spojeny provazovými mosty, pevnými dráty, na nichž se dá sjíždět, ručkovacími úseky, tunely, ale i takřka tarzanovskými liánami.

Na začátku vylezete na první bod a několik hodin vůbec nemusíte slézt. Kvalitnější parky jsou totiž skutečně rozsáhlé a rozprostírají se klidně na jednom či dvou kilometrech čtverečních. Stromy jsou pak provázány opravdu všelijak, takže lze volit nejrůznější cesty k vytčenému cíli.

Únik z všední reality
Každý návštěvník je vybaven speciálním postrojem a před vlastním skotačením musí projít několikahodinovým kurzem, který ho má naučit patřičnému chování pod korunami stromů.

Zdá se, že se v těchto dobrodružných parcích rodí nová móda, kterou si v budoucnu bude dopřávat stále více lidí. Jeví se to jako ideální úprk z všední reality velkoměsta a návrat ke kořenům.

Parky navíc sázejí na to, že si do nich přijedou zařádit celé rodiny. Jejich navržení počítá jak se začátečníky, tak pokročilými, ale i hotovými tarzany.

Doufejme, že kvalitní parky vyrostou co nejdříve i u nás.

Líbila by se vám taková možnost odreagování?

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 66