Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Parkoviště Mezivrší / foto: se souhlasem Evy Mizerové

Parkoviště v Orlických horách zejí prázdnotou

Zjišťovali jsme, jak se vládní nařízení a restrikce podepsaly na obsazenosti českých hor, které ještě v minulém týdnu praskaly pod náporem turistů i sportovců.

Jiráskova cesta v Orlických horách je oblíbená trasa, kterou zvláště v zimním období vyhledávají příznivci běžeckého lyžování. Díky tomu, že je pravidelně upravována speciální rolbou, nabízí skvělé běžecké tratě, na kterých si přijdou na své úplní začátečníci i pokročilí běžkaři. Ti tuto trasu ještě do předchozího týdne hojně využívali nejen o víkendu, ale také ve všední den, a speciálně při slunečném počasí zde byla doslova hlava na hlavě. Například u známé Anenské rozhledny bylo běžné, že jste si museli chvilku počkat, než se ostatní turisté pokochali okolními výhledy a uvolnili místo ostatním.

Anenská rozhledna

Vládní nařízení platná  od 1. března však zcela změnila situaci. Tam, kde dříve proudily davy, zejí běžecké stopy prázdnotou, stejně jako parkoviště, která doposud praskala ve švech a nebyla schopna pojmout kapacitu přijíždějících. Parkoviště na Šerlichu, Mezivrší či na Panském Poli tak momentálně vypadají opuštěně a poskytují útočiště pouze pár místním jedincům. Ti si nyní mohou užít tuto trasu s vybudovaným systémem předválečného opevnění zcela soukromě.

Dělostřelecká tvrz

Pokud patříte k těm šťastnějším, kteří mají k této běžecké trati přístup, můžete se těšit na klid zdejších lesů i na stále ještě obstojnou sněhovou nadílku. Ta se již s přicházejícím jarem začíná pomalu vytrácet, avšak podle meteorologů se zima ještě nehodlá vzdát a vrcholky hor ještě v brzkých dnech pokryje bílá peřina. 

Jiráskova cesta

Parkoviště v Orlických horách zejí prázdnotou

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!