Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Návštěva Říma / foto: shutterstock

Nejatraktivnější italské destinace. Kam zamířit v blízké době?

Sluncem zalité pláže, šumějící moře, nevšední architektonické skvosty a památky, které až tají dech. I tak lze popsat Itálii. Že sem máte namířeno? Prozradíme vám nejatraktivnější destinace, které stojí za navštívení.

Řím kraluje celému seznamu

Pomyslným králem našeho žebříčku je samozřejmě Řím. Ten, kdo doposud nebyl v Římě, jako kdyby nebyl v Itálii. Hlavní město Itálie je často označováno za Věčné město, a to hlavně díky tomu, že připomíná zašlou slávu dřívější Římské říše. Dodnes zde najdete nádherné památky, které mají připomínat historii města a které člověka doslova až paralyzují. Vezměme si jenom samotné Koloseum, které svou mohutností nemá konkurence.

Koloseum
Koloseum – Zdroj: Shutterstock.com

Fontána di Trevi zase plní přání, Španělské schody doslova čekají na to, až si na ně na malý okamžik sednete, a Pantheon stojí alespoň za fotografii.

Toskánsko pro milovníky vína a oliv

Itálie je známá pro svou vynikající gastronomii, ale také pro vinice, které se lemují mnohými kraji. Pokud jste milovníky nápoje, na jehož dně se skrývá pravda, vaše kroky budou putovat pravděpodobně do Toskánska.

Toskánsko
Toskánsko – Zdroj: Shutterstock.com

Toskánsko je plné měst, jež stojí za navštívení, ale především jsou zde na každém rohu vynikající vína, která stojí zase za ochutnání. A zdejší olivy? Ty budou jenom třešničkou na dortu celého pobytu.

Kalábrie pro fanoušky turistiky

Nejste ani vinařem, ale ani vás nelákají tradiční italské památky? V tom případě se nabízí působivá Kalábrie, která je rájem každého fanouška turistických výletů. Zdejší oblast je totiž velice hornatá čili prakticky denně si budete moct udělat nějaký hezký výšlap. Za navštívení stojí především zdejší národní parky, a to například Sila nebo Pollino. Nádhernou riviéru nabízí záliv Policastro.

Italská atmosféra
Italská atmosféra – Zdroj: Shutterstock.com

Samozřejmě i tady budete moct ochutnat pravou italskou gastronomii. Co by to taky byl výlet do Itálie, kdybychom si nedopřáli pořádný kus pizzy a těstovinovou specialitu?

 

Zdroj:

https://www.skyscanner.cz/novinky/tipy/dovolena-italie-10-tipu-na-nejlepsi-mista

Nejatraktivnější italské destinace. Kam zamířit v blízké době?

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!