Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Dovolená na Valašsku / foto: shutterstock

Dovolená na Valašsku aneb poznejte Beskydy aktivně i relaxačně

Milovníci přírody, aktivního odpočinku na čerstvém vzduchu a lidových památek historie ocení dovolenou na Valašsku v samém srdci Beskyd. Všudypřítomné hory, lesy a louky vám zpříjemní pobyt a nabídnou zábavné volnočasové aktivity.

Ať už se vydáte na nejvyšší vrchol Beskyd – Lysou horu, vstříc poznání do Technického muzea v Kopřivnici, vystoupáte na vyhlídkovou věž Trúbu ve Štramberku anebo okusíte relaxaci v pivních lázních v Rožnově pod Radhoštěm, budete plni dojmů. Ubytování na Valašsku vyhoví náročným výletníkům i lidem, kteří preferují přijatelnou cenu či wellness radovánky.

Dovolená na Valašsku
Dovolená na Valašsku – Zdroj: Shutterstock.com

Do Rožnova i na Pustevny

Báječná dovolená na Valašsku se odehrává přímo v jeho srdci, a to v Rožnově pod Radhoštěm. Malebné městečko leží v údolí řeky Bečvy na úpatí věhlasné hory Radhošť. I když se jedná o malé město, nabízí nespočet šperků architektury a přírody. Největším klenotem je Valašské muzeum v přírodě složené z několika souborů lidových staveb. Na vlastní oči zde uvidíte, jak Valaši žili. Ne nadarmo se říká, že patřili k nejpracovitějším předkům. Ochutnáte pověstnou polévku kyselicu a koláče zvané frgály naplněné mákem, povidly či tvarohem. V dřevěném městečku se konají ukázky lidových řemesel, jarmarky, poutě či koncerty. Na své si tak přijdou všechny generace.

Dovolená na Valašsku
Dovolená na Valašsku – Zdroj: Shutterstock.com

Vzhůru do přírody

Okolí Rožnova pod Radhoštěm je prošpikováno atraktivními turistickými cíli, jako jsou Pustevny s hrou Radegast, zábavní Gibon park s lanovým centrem anebo Jurkovičova rozhledna. Po náročném putování oceníte komfortní ubytování v Rožnově pod Radhoštěm ve Wellness resort Energetic anebo relaxaci v pivním lázních. S dětmi můžete vyrazit do krytého bazénu, kde si vychutnáte i příjemné rehabilitační procedury. Útulné ubytování si vyhledáte na Hotel.cz, kde zjistíte ceny, nabízené služby i obsazenost hotelů.

K tomuto článku není otevřena diskuze