Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Berlín / foto: shutterstock

5 důvodů, proč navštívit právě Berlín

Berlín je ideálním místem, kam vyrazit na dovolenou. Tato rušná metropole splňuje všechny požadavky moderního člověka.

Může se pochlubit skvělým nočním životem a také úžasným místním jídlem, bohatou historií, světoznámým pivem a některými z nejpozoruhodnějších památek a muzeí na světě. Pokud jste v Berlíně ještě nebyli, rozhodně ho zařaďte na svůj seznam míst, která navštívit.

Bohatá historie

Berlín je plný historie. Každý kout města má svůj vlastní příběh, který byl kdysi součástí drsné diktatury. Ve městě je několik míst, kde se můžete seznámit s bohatou historií města. Doporučujeme Židovské muzeum, Berlínskou zeď, Památník holocaustu a Topografii teroru.

Berlín
Berlín – Zdroj: Shutterstock.com

Proslulé město večírků

Berlín je označován za „hlavní město večírků v Evropě". Hlavní město Německa nabízí epickou noční scénu, která je cenově dostupná i pro turisty s batohem. V porovnání s většinou velkých evropských měst je tu nejen levná zábava, ale také spousta barů a klubů (nemají zavírací dobu).

Noční Berlín
Noční Berlín – Zdroj: Shutterstock.com

Výborné místní jídlo

Charakteristický pokrm, který město nabízí, je currywurst. Jedná se o místní pokrm, který najdete podávaný ve stáncích a restauracích po celém městě a který se skládá z klobásek, kari omáčky a kečupu, obvykle podávaný s hranolky. Currywurst je levným obědem pro turisty s omezeným rozpočtem za cenu kolem 2,50 € a je tak vynikající.

Krásné veřejné parky

Berlín nabízí více než 2 500 veřejných parků, kde si můžete odpočinout od městského života a strávit čas s přírodou. Parky jsou ideálním místem pro dlouhou podzimní procházku, piknik nebo letní grilování. Několik veřejných parků po celém městě umožňuje grilování a některé dokonce poskytují i vybavení.

Berlínský park
Berlínský park – Zdroj: hanohiki / Shutterstock.com

Mezi nejlepší místa pro grilování patří Mauerpark, Monbijoupark, Sommerbad a Tempelhofer Feld.

Úžasné pouliční umění

Berlín je proslulý svou velkolepou graffiti scénou a uměleckým duchem. Dostatečným důkazem je bezpochyby East Side Gallery. Tento zbývající úsek Berlínské zdi nyní funguje jako památník svobody, kde se umělci a aktivisté pomocí maleb vyjadřují odvážným a kreativním způsobem. Mezi další místa, kde najdete „street art” , patří Urban Spree, Bülowstraße v Kreuzbergu a Dircksenstraße v Mitte.

 

Zdroj:

https://www.madmonkeyhostels.com/h2o_blog/reasons-to-visit-berlin-germany/

5 důvodů, proč navštívit právě Berlín

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!