Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ostrov panenek / foto: planetoddity.com

Pořádně morbidní. Ostrov hraček

Ostrov panenek jako temná turistická atrakce v Mexiku.

La Isla de la Munecas. Tak se jmenuje proslulá mexická turistická atrakce. Přeloženo ze španělštiny je to Ostrov panenek.

Žádná romantika
Možná jste si hned začali představovat malebné místo jako dělané pro romantické procházky, případně pro děti. Inu, počkejte ještě. Realita je totiž přesně opačná než to, co byste čekali.

magazin.cz

Ostrov panenek sice své jméno nese právem, ale možná by se slušelo dodat, že je to ostrov pořádně zmrzačených panenek. Jejich torza, hlavičky a kusy těl visí snad z každého stromu na ostrově. Obrázek je to dosti ponurý, místy až hororový.

Celé je to výsledek práce Dona Juliuse Santany, který se vzdal své rodiny i celého světa jen proto, aby mohl padesát let svého života věnovat výzdobě ostrova. Jedna z legend praví, že to dělal pro ducha dívky, která se utopila v místním kanále.

magazin.cz

Místo s historií
Ať už byl důvod jakýkoliv, podařilo se mu vytvořit bizarní a strašidelné místo, ze kterého sálá atmosféra.

Don Julius sbíral staré panenky po smetištích nebo je vyměňoval s lidmi za ovoce vypěstované na ostrově. Turismu však nikdy neholdoval, naopak – jedním z účelů panenek bylo odradit turisty od návštěvy. Nakonec se mu podařil svým způsobem opak.

magazin.cz

To už ale Don Julius neví, protože se v roce 2001 utopil ve stejném kanálu jako ona dívka, pro jejíhož ducha to všechno dělal.

Tak až budete mít cestu kolem, pozdravte pověšené panenky.

magazin.cz
magazin.cz

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 125