Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: sletoh.com

Vyražte za slevami do Londýna! Jak, kam, za kolik…

Teď je ten pravý čas utratit naspořené chechtáky! Nejlepší nakupování s lednovými slevami je v Londýně! Neváhejte a nasedejte na autobus, letadlo či jiný povoz. Čas kvapí!

Letadlem, nebo autobusem?
Díky Bohu, že do Londýna frčí docela dost dopravních prostředků. Nejpohodlnějším způsobem, jak se dostat do hlavního města britského království, je samozřejmě letadlo. Cesta trvá necelé dvě hodinky – a vy se po ní necítíte tak rozlámaní a vyřízení, jako kdybyste se kodrcali autobusem. Pravda, takový komfort i něco stojí. Vyhrávají ti, kteří si včas rezervovali letenky u nízkorozpočtových leteckých společností (cena zpáteční letenky se může pohybovat už od 1600 Kč!).

Pokud vám nakonec nezbývá nic jiného, než zvolit autobus, nezoufejte. Sice na cestách prožijete zhruba 17 hodin, ale nemusí to být hned masakr. Některé společnosti, jako třeba Student Agency, mají komfortní autobusy a příjemnou obsluhu k tomu. Zpáteční jízda vás vyjde zhruba na tři tisíce pro jednoho.

Kde začít utrácet? Na Oxford Street!
Investice do letenky nebo jízdenky se vyplatí. Jakmile stanete v britské metropoli, budete si připadat jako v nákupním ráji. Ceny všemožných výrobků jsou se slevou od 25 do 75 %! Týká se to i oblečení.

Nejdříve se běžte podívat na kultovní Oxford Street, což je nákupní bulvár, kde je asi 300 obchodů. Při objevování nových hadříků nezapomeňte zabrousit i do obchodního domu Primark, kde mají spoustu zajímavého oblečení. Jedinou nevýhodou návštěvy tohoto svatostánku je fakt, že je tam pořád narváno. Menší „souboj loktů“ se ale vyplatí, protože je tady z čeho vybírat.

magazin.cz

Zajímavý je i butik Monsoon, kde mají 50% slevy na konfekci a doplňky (pokud se chcete naladit, mrkněte na jejich webovky www.monsoon.co.uk).

Sháníte boty? Jděte se podívat do obchodu Office Shoes (Oxford Street 190), kde některé kousky můžete pořídit i se 75% slevou. Londýňané však všem „lovcům nákupů“ doporučují projít i okolní uličky kolem Oxford Street. Najdete v nich spousty obchůdků a možná s ještě levnějším zbožím.

Módní ráj to na pohled
Na nákupní centrum Bluewater, které se nachází v těsné blízkosti metropole, budete zaručeně dlouho vzpomínat. Jde totiž o jedno z největších obchodních center v Evropě! Najdete tam 330 obchodů, 40 kaváren, barů a restaurací. A když budete chtít, tak i kino se 13 promítacími sály.

magazin.cz

Nákupní horečka si v tomto obchodním svatostánku přijde na své. Z Londýna se do obchodního ráje Bluewater dostanete autobusem. Více se dozvíte na webovkách www.bluewater.co.uk.

Nakupování se zvláštní atmosférou
Nejste jen „konzumenti módy“, ale lákají vás šaty či jiné předměty se zvláštní starobylou atmosférou? Pak si popojeďte do čtvrti Notting Hill.

magazin.cz

Čeká na vás multikulturní změť různých obchůdků, ale také známý trh na Portobello Road, který má tradici už od roku 1870. Nakoupíte zde různé starožitné kousky za výhodné ceny. Tržiště startuje v 8 hodin ráno a zavírá ve čtyři odpoledne. Tak nezapomeňte a buďte tam včas!

magazin.cz

Ubytování za slušný peníz
Je to tak – v Londýně je oblečení doslova za hubičku, ale co se týče ubytování, tak laciné to už není. Zkusit můžete několik zdejších hostelů, například Piccadilly Hotel (www.piccadillyhotel.net), kde se ceny za lůžko pohybují od 12 liber. Lacinější je i postel v hostelu London Backpackers, kde za lůžko zaplatíte úžasných 11–13 liber (záleží na tom, s kolika lidmi chcete být na pokoji; více na www.ukhostels.com).

Tip: Cestujte s partou přátel. Získáte pokoj pro více lidí a zároveň za něj zaplatíte méně!

magazin.cz

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 11