Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: snegidhi.com

Super výlet: Za Hello Kitty do Tokia!

Čau, tedy mňau! Máte rádi Hello Kitty? Pak navštivte její nejnovější ráj v japonské metropoli. Je to fakt bomba!

Hello Kitty. Vypadá roztomile, ale každopádně nejde jen o dětskou záležitost. Hello Kitty si oblíbila spousta dospělých – například zpěvačka Mariah Carrey, která si touto kočičkou vyzdobila celou koupelnu. A není jediná. Pokud jste Hello Kitty propadli i vy, možná vás zaujme tento cestovatelský tip...

magazin.cz

Po stopách Hello Kitty...
Zpočátku to vypadalo, že se japonská číča Hello Kitty nadobro usídlila v Číně, konkrétně v Šanghaji, kde pro ni vystavěli její vlastní hrad. Jenže není to tak. Japonci vloni v říjnu dali jednoznačně najevo, že jejich kočička je doma v Zemi vycházejícího slunce.

Na ostrově Odaiba byl otevřen nový zábavný park Hello Kitty Kawaii Paradise. V tomto svatostánku najdete vše, co se této kočky týče – ať už se jedná o divadlo, dárkový obchod, pekařství nebo gigantické tančící maskoty Hello Kitty.

Že se jedná o bombu dokládá i fakt, že za pouhé tři měsíce existence navštívilo tento ráj 700 000 návštěvníků (a každý den přibývají další). Zařadíte se mezi ně i vy?

magazin.cz

Jak se tam dostanete?
Cesta do Tokia je dlouhá... Ovšem letadlo to zvládne za plus mínus 15 hodin. Z Prahy létají do japonské metropole pouze zahraniční letecké společnosti jako je Aeroflot, Air France, KLM nebo Emirates Airlines. Zvýhodněné ceny zpátečních letenek se pohybují už od 16 tisíc korun. Více najdete na zde

magazin.cz

Kde se ubytovat?
Tokio není zrovna levné místo – nejpřijatelnéjším ubytováním jsou hostely. Jedním z nich je třeba Anne Hostel (adresa: 2-21-14, Yanagibashi, Taito-ku, Tokyo) poblíž stanice metra Asakusabashi. Je na vás, jestli si vyberete méně komfortní – zato levnější – postel v dormu (v místnosti, kde spí více lidí), nebo dáte přednost soukromí dvoulůžkového pokoje.

Za dorm zaplatíte něco kolem čtyř stovek a soukromí vás přijde na 700 korun a více za noc. Pokoje jsou jednoduše vybaveny. Kromě postele (případně futonu) získáte v ceně i „evropskou snídani“, která se skládá z toastu, vajíčka a kávy.

magazin.cz

Hurá na Odaibu!
Odaiba je umělý ostrov v Tokijském zálivu a vede na něj most – Rainbow Bridge. Ten se dá přejít pěšky, ale pokud si „šetříte nohy“, můžete využít automaticky řízený vlak linky Yurikamome.

Na ostrově se nachází největší ráj pro všechny nákupní fanoušky a příznivce japonské zábavy! Jasné je to hned na první pohled – na ostrově sídlí televize Fuji, ale k vidění je tam i americká socha svobody nebo muzeum automobilky Toyota.

A samozřejmě Hello Kitty Kawaii Paradise – velký růžový svatostánek, kde jsou na 10 000 čtverečních metrech napěchovány všechny možné atrakce, jimž vévodí slavná japonská číča. Pokud jste milovníky Hello Kitty, tak budete v jednom živlu! Zdejší obchůdky jsou plné kočičích suvenýrů, až oči přecházejí...

magazin.cz

Jo, peníze...
Abyste si zábavu kolem Hello Kitty mohli náležitě užít, potřebujete peníze. Suvenýry s Hello Kitty nejsou zrovna nejlevnější. V Japonsku se platí jeny. Pokud si tuto měnu chcete opatřit v Čechách, k mání je například ve směnárně Exchange na náměstí Franze Kafky (u Staroměstského náměstí). Za jednu korunu dostanete 4,5 jenu. Vycestovat však můžete i s dolary.

magazin.cz

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 11