Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: shutterstock.com

Vtipné hotely, které vám zvednou náladu

Milujete cestování? Taky tady jsou hotely, které byste na svých tuláckých výpravách neměli minout.

Postýlka pro milovníky bíglů
Jste pejskař nebo pejskařka? Potom určitě na toulkách v USA zamiřte do největšího hotelu ve stylu psa bígla – Dog Bark Park Inn, který najdete ve městě Cottonwood (stát Idaho).

Kromě měkké postele tam na vás čeká i vydatná snídaně. Ubytování v ryze psím stylu (motivy pejsků jsou všude, kam dohlédnete – na polštářích, obrazech, rohožkách či povlečení) vás bude stát 82 dolarů (asi 1500 korun). Pokud pojedete s přítelem či přítelkyní, vyjde vás to levněji – 92 doláčů pro oba, tedy 1600 Kč.

magazin.cz

Jako v garáži
Chlapi prý milují auta. A některé ženy také... Tuto informaci zužitkoval jeden podnikatel v německém Stuttgartu a zřídil hotel s automobilovou tématikou. Podnik se jmenuje V8 Hotel. V každém pokojíku je k mání nějaké auto, které je přestavěno na postel. Jak se zdá, tento obchodnický tah byl dostatečně prozíravý.

Stuttgart je totiž městem, kam se sjíždějí obchodníci různých automobilových značek z celého Německa. Tak proč by se neubytovali v hotýlku, který nabízí lůžko z jejich oblíbeného čtyřkoláku? Na výběr jsou různá auta – od veteránu Morris Minor až po Mercedes.

magazin.cz


Luxusní „capsule hotel“

Ubytování v zařízení, které si říká „capsule hotel“ je součástí japonské kultury od roku 1979, kdy bylo vymyšleno. Jde o ubytování v kójích, kde je sotva tak místo pro jedno lůžko. Předloni však Japonsko zaplavily zbrusu nové, luxusnější capsule hotely. Začaly si říkat 9h Hotel, podle 9 hodin, na které si je host pronajímá. V tomto časovém rozmezí je 7 hodin spánku, nějaká ta sprcha a snídaně.

Rozdíl mezi obyčejným „capsule hotelem“ a jeho vytuněnější variantou je samozřejmě v designu, dokonalém technickém vybavení pokoje (včetně světelného budíku, který vás něžně probudí) a také v ceně. Jeden takový podnik můžete vyzkoušet ve městě Kyoto.

magazin.cz


Literární dýchánek

Máte rádi literaturu? Pak hurá do Francie, lépe řečeno do Paříže, kde najdete hotel s poetickým názvem Pavillon des Lettres. Dvacet šest pokojů je pojmenováno po různých spisovatelích.

Stěny v těchto pokojích jsou pak vyzdobeny citáty či úryvky děl těchto umělců. Vybavení pokojů však nepostrádá ani moderní prvek – každý host má k dispozici vlastní iPad. Bohužel, cena za tento intelektuální počin je poměrně vysoká a začíná na 300 eurech za noc, takže ubytování není pro trampy s batohem na zádech.

magazin.cz

Pěkně osolený spánek
Na hranicích mezi Bolívií a Chile je obrovské naleziště soli, které místní nazývají Salar de Uyuni. V roce 1993 se zdejší obyvatelé rozhodli toto přírodní bohatství zúročit a postavili z něj největší solný hotel na světě. Podnik má patnáct pokojů, jednu velkou jídelnu, společenskou místnost a bar.

Střecha a podlaha hotelu jsou pokryty solnými granulemi. Zdi jsou postaveny z obrovských solných cihel (bloků), které spojuje speciální solná substance s podobnými vlastnostmi jako cement.

magazin.cz

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 11