Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: ShutterStock.com

Americká vláda varuje před bombami v implantátech

FBI a Úřad pro vnitřní bezpečnost varují letecké společnosti před tím, že by se mohli vyskytnout teroristé s implantovanými bombami. Výsledkem nejspíše bude další zpřísnění kontrol na letištích.

Oběžník FBI připomněl incident z roku 2005, kdy se dva Kolumbijci pokoušeli propašovat do Spojených států narkotika, která jim byla voperována do těla. Podle údajů agentury AP jsou letecké společnosti vyzývány, aby si dávaly pozor na osoby s nadmutým břichem, kterým je jasně nepříjemná tělesná prohlídka. Uplatnění této směrnice nebude v USA, kde v některých státech mají nadváhu až dvě třetiny dospělých, nikterak jednoduché.

magazin.cz

Memorandum dále upozorňuje, že současné skenery výbušniny ukryté v lidském těle nezaznamenají, ale zatím žádné konkrétní plány na implantované bomby zjištěny nebyly. Snad nejvíce se podobnému typu teroristického ataku přiblížil jistý Nigerijec, který o Vánocích 2009 ukryl bombu v trenýrkách. Málem se mu podařilo zničit letadlo, jež se v tu dobu nacházelo nad Detroitem.

Vládní představitelé odmítli upřesnit, které teroristické organizace podezírají z plánování útoků pomocí implantátů. Mluvčí Bílého domu Jay Carnay sdělil novinářům, že protiteroristická opatření se musejí dále vyvíjejí, protože teroristické skupiny vykazují zájem o nejrůznější způsoby ukrývání výbušnin.

Diskuze k článku:

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!