Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: ShutterStock

Největší smraďoch na světě

Jsou lidé, kteří sprchování či koupání moc nemilují. Ind Kailash Singh však svůj negativní postoj k hygieně dovedl do extrému.

Krutá oběť za syna

Ano, je to tak, šestašedesátiletý stařík se totiž nekoupal celých 38 let. Sám tvrdí, že mu kontakt s vodou nechybí, ba naopak, připadá si šťastnější, než většina vymydlených lidí kolem něj. K rozhodnutí, že se nebude mýt, došel v roce 1974. Tehdy se oženil a strašně toužil mít vlastního syna. Jenže osud mu mužského potomka nedopřál. Proto se zoufalý Kailash rozhodl navštívit jednoho z kněžích, který mu doporučil, aby se nemyl a nestříhal si vlasy, že pak se svého následníka se dočká.

magazin.cz

 

Nenapravitelný smraďoch

Kailash Singh si vzal tuto radu k srdci a už skoro čtyři desítky let se vodě vyhýbá. Se svou o šest let mladší ženou má sedm dcer, avšak syna žádného. Stařík se nadále odmítá mýt a tvrdí, že jedině narození syna by ho donutilo změnit své návyky. Jeho žena Kalvati Devi se ho už dlouho snaží přesvědčit, aby změnil názor. Sama (stejně jako všichni lidé v Kailashovi blízkosti) není schopna se každodenně vypořádat se strašným zápachem, který kolem sebe muž šíří. Došlo to prý už tak daleko, že s ním nechce spát v jedné posteli. Celá rodina se snažila potrhlého dědulu donutit k troše očisty násilím, když ho chtěla odnést do řeky a pořádně ho v ní vymáchat. Jenže Kailash se jim vysmekl a začal hysterčit, že raději zemře, než podstoupí koupel.

 

Očista ohněm a marihuanou

Rodina žije u svatého města Varanasi, kde v letním období běžně bývá 47 stupů Celsia. Místní lidé se proto koupou až dvakrát denně. Chovatel dobytka Kailash Singh sice nevyznává sprchování, ale jak sám říká, každý večer si dopřává takzvanou „ohnivou koupel“. Ta zahrnuje tanec kolem ohně, kouření marihuany a modlitbu k hindskému bohu Šivovi. Stařík tvrdí, že tento „očistný rituál“ ho zbavuje toho nejhoršího smradu. Vodu používá jen na mytí rukou a obličeje. Ostatní části těla – pokud mu bůh nenadělí mužského potomka – prý muž očistí v dalším životě.

Diskuze k článku:

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!