Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
tv signal ilustrační obrázek / foto: shutterstock

To nejlepší pro sledování TV aneb něco pro televizní maniaky

Jste zvyklí trávit volné chvíle před televizí a každý večer netrpělivě čekáte na další díl svého oblíbeného seriálu? Máme pro vás pár tipů, jak si sledování televize ještě trochu zpříjemnit.

Můžete si doma vybudovat pohodlné kino a rozšířit si nabídku televizních programů, abyste se nemuseli omezovat jen na české vysílání.

Základem je samozřejmě výběr televize. Čím větší, tím bude zážitek z každého filmu působivější. Svou roli hrají také zobrazení barev, zvuk a rozšířené funkce. Výběr televize teď ale nechme stranou a podívejme se spíš na příslušenství k televizi.

Nejdůležitější je dobrý signál

Běžné české programy na většině území ČR bez problémů chytíte přes pozemní digitální vysílání DVB-T. Nové televize ho přijímají automaticky, starší musíte opatřit set-top boxem. Faktem je, že pokud žijete u překážek, jako jsou třeba pohoří, signál se citelně zeslabuje. V takovém případě vám pomůže dobrá TV anténa.

Digitální pozemní vysílání funguje také v Rakousku a Německu, signál přitom značně zasahuje i na území České republiky, takže na spoustě míst ho bez potíží chytíte. Polsko a Slovensko se na digitalizaci teprve chystají. Jestliže signál chytáte slabě, chce to pořídit zesilovač TV signálu. Jinak zahraniční programy chytíte přes satelitní přijímač.

Pak záleží na pohodě v obýváku

Abyste si sledování televize užili, potřebujete pohodlnou sedací soupravu ve vhodné vzdálenosti od televize. Lépe se vám bude koukat na obrazovku umístěnou proti hlavě nebo o něco výše – proto jsou v posledních letech tak oblíbené držáky na TV. Navíc šetří místo, nebudete muset pořizovat skříňku či stolek pod televizor. Dále se vyplatí koupit si kvalitní reproduktory. Nemusíte je zapínat vždy, ale zážitek z filmu povznesou na vyšší úroveň.

Přemýšlíte o satelitním přijímači, potřebujete nový dálkový ovladač či cokoliv jiného k televizi? Podívejte se do e-shopu Kenex.cz k odborníkům na digitální satelitní techniku.

K tomuto článku není otevřena diskuze