Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Xindl-X / foto: Zdena Selingerová

Oblíbený písničkář Xindl X slaví 10 let na scéně

Klubové turné k oslavě kulatého výročí je momentálně v plném proudu a vyvrcholí závěrečnými třemi koncerty v pražském Lucerna Music Baru.

Na podzimním turné Sexy Exity tour 2018 zahraje Xindl X se svou kapelou nové písně z alba Sexy Exity i osvědčené hity jako  Anděl, Láska v housce, Chemie, V blbým věku, či Cudzinka v tvojej zemi. Sám zpěvák o turné prohlásil: „Bude to naše největší turné, jak do počtu koncertů, tak do velikosti sálů. Taky na podiu nás bude nejvíc v historii kapely, kromě šestičlenné kapely si s nám všude zazpívají i Sabina Křováková a Petr Lüftner.“. Zmínění hosté se navíc budou střídat v roli předkapely.

V písních  Xindla X najdeme často kritiku společenských jevů, zpěvák se zamýšlí nad problematikou dnešní doby a pokřivenými charaktery lidí, kteří neberou ohledy na ostatní a zajímají se jen o vlastní blahobyt. Ve svých skladbách řeší i mezilidské vztahy a jejich vývoj, který je často ovlivněn současnými trendy.

„Zpívám o útěcích ze vztahů, od snů k pragmatičnosti, od zodpovědnosti i o útěcích do virtuální reality a virtuálních přátelství. Příznačně jsem většinu desky napsal ve Španělsku, kam jsem prchal před svým běžným životem,“ říká Xindl X a dodává, že jako první měl hotovou skladbu se symbolickým názvem Kufry mám sbalený. V ní konstatuje, že většinu problémů si na útěcích stejně bereme s sebou. Nový singl Dřevo, který je momentálně často hraný v rádiích, je do jisté míry song autobiografický a autor se v něm zamýšlí nad údělem člověka, který nenásleduje trendy doby.

Album Sexy Exity potvrzuje, že Xindl X patří k nejvýraznějším českým autorům posledního desetiletí a reflektuje jeho schopnost odlehčit i nelehké životní situace. „Na desce je hodně smutných témat, přesto doufám, že písně nakonec vyznějí převážně vesele,“ říká sympatický písničkář.

Z 13 zastávek v 11 českých městech mohli slyšet Xindla X už v Kladně, Mladé Boleslavi, Plzni, Karlových Varech, Pardubicích, Ústí nad Orlicí a v Českých Budějovicích. Kdo zaváhal, má možnost navštívit ještě následující koncerty:

11.12. OSTRAVA - Garage

12.12. OLOMOUC - S Klub

13.12. BRNO - Semilasso

18.12. PRAHA - Lucerna Music Bar

19.12. PRAHA - Lucerna Music Bar

20.12. PRAHA - Lucerna Music Bar

Oblíbený písničkář Xindl X slaví 10 let na scéně

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!