Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Malý čtenář / foto: shutterstock

Prázdninové čtení pro malé čtenáře

Máte doma malého čtenáře nebo nadšence, který vás každý večer před spaním tahá za rukáv, kdy už konečně půjdete číst další příběh? Potom jsou dnešní knižní tipy určeny právě pro vás.

Petra Martišková: O Rozárce Čarodějné a zlobivém Pepíkovi

Knihu O Rozárce Čarodějné a zlobivém Pepíkovi napsala Petra Martišková a vydalo nakladatelství Bambook.
Příběh je plný čar a kouzel. Hlavní postavou je totiž čarodějnice Rozárka, která se přestěhuje do města, a přestože se jí vůbec nechce, musí začít chodit do školy. V lavici sedí se zlobivým klukem Pepíkem. Rozhodne se, že ho pomocí kouzel za jeho neplechy vytrestá. Podaří se jí to?
Kniha je vhodná pro děti do 10 let.

O Rozárce Čarodějné

Radana Dungelová: Čim, Čára a zahrada

Čim, Čára a zahrada od Radany Dungelové je naučná knížka pro děti mladší 10 let. Knihu vydalo nakladatelství Portál a vypráví příběh dvou vrabčích sourozenců. Na zahradě se však objeví nejen vrabčáci, ale také Anička s Honzíkem. Děti  pomocí neobvyklého příběhu nakouknou do ptačího světa a odnesou si spoustu zajímavých poznatků.

Čim Čára a zahrada

Stian Hole: Neboj se, Oskare

Knihu s názvem Neboj se, Oskare napsal populární a oceňovaný norský spisovatel a ilustrátor Stian Hole.
Prázdniny končí a Oskar nastupuje spolu s dvojčaty Hanou a Johanou do první třídy. Dvojčata  dokáží jezdit na kole, potápět se, Oskar nikoliv. Má strach, jak to ve škole zvládne. Postupně začne zkoumat, zda se i dospělí lidé něčeho obávají. A ano, samozřejmě že i pro dospělé je strach součástí života. Vůbec to neznamená, že je někdo zbabělec. Kniha je doporučována malým i velkým čtenářům a vyšla u nakladatelství Host.

Oskar

Katherine Rundellové: Dobrodruh

Dalším z knižních tipů je Dobrodruh od Katherine Rundellové. Knihu vydalo nakladatelství Argo a je vhodná pro děti od deseti let.
Příběh vypráví o Fredovi, který si vždy představoval, že se stane dobrodruhem a objevitelem. Sleduje z okénka letadla džungli pod sebou a moc by si ji přál prozkoumat. Ovšem, co si přejete, se může leckdy i splnit. Fredovo letadlo se zřítí a všichni se musí naučit fungovat v džungli, aby přežili. Myslím, že mladí dobrodruzi si knihu náležitě užijí.

Dobrodruh

Ivana Peroutková: Valentýnka a veterinární ordinace

A posledním knižním tipem je Valentýnka a veterinární ordinace od Ivany Peroutkové.
Jde o třetí díl série s holčičkou Valentýnkou, která přímo srší neobvyklými nápady. Tentokrát si třeba otevře ordinaci pro zvířátka. Pomáhat léčit zvířátka jí budou kamarádi Jonáš, Péťa a Zuzka. Jak jim to půjde?
Kniha byla vydána nakladatelstvím Albatros a je určená děvčatům od deseti let.

Valentýnka

Prázdninové čtení pro malé čtenáře

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!