Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Zimní čtení / foto: shutterstock

Mrazivé večery ve společnosti stejně mrazivých thrillerů

Dlouhé zimní večery víc než kdy jindy lákají ke čtení. Pokud máte rádi napínavé příběhy, potom je tento článek s knižními tipy určen právě pro vás.

Lucy Clarkeová: Pozvala mě dál

Populární Lucy Clarkeová vydala nový psychothriller s názvem Pozvala mě dál. Jaké to je, když někomu pronajmete na dva týdny dům, potom se vrátíte a máte pocit, že vůbec nic není v pořádku? Elle Fieldingová má po návratu do svého domu pocit, že ji někdo neustále sleduje. Navíc trpí nespavostí a hoří lhůta odevzdání rukopisu její nové knihy. Nemá pouze jako spisovatelka jen bujnou fantazii nebo nepramení její paranoidní pocity z vyčerpání? Elle si už vůbec není jistá, zda jde o skutečnost, nebo se vše děje jen v její hlavě. Vynikající psychothriller pro fanoušky této autorky i pro úplně nové čtenáře.

Pozvala mě dál

Knihu vydalo nakladatelství Cosmopolis.

Robert Bryndza: Mlha nad Shadow Sands

Také oblíbený Robert Bryndza vydal novou knihu, a sice druhý díl série s Kate Marshallovou v hlavní roli s názvem Mlha nad Shadow Sands.
Kate Marshall objeví při potápění se svým synem tělo mrtvého mladíka. Matka oběti nevěří, že by její syn mohl utonout, jelikož byl profesionálním plavcem. Žádá tedy Kate, zda by nemohla zjistit, co se opravdu jejímu synovi stalo. Kate souhlasí a spolu se svým asistentem Tristanem se pustí do zjišťování podrobností kolem smrti mladého muže. Mezitím dojde ke zmizení profesorky Magdaleny, která se zajímá o mizení mladých lidí uprostřed mlhy v oblasti Shadow Sands. Souvisí tyto dva případy spolu?

Mlha nad Shadow Sands

Knihu vydalo nakladatelství Cosmopolis.

Chris Carter: Napsáno krví

V nejbližších dnech by měla vyjít novinka Chrise Cartera Napsáno krví. Chris Carter píše pořádně drsné thrillery, ovšem vynikající.
Napsáno krví je jedenáctým dílem série s Robertem Hunterem a Carlosem Garsiou v rolích vyšetřovatelů. Odehrává se pár týdnů před Vánoci. Angela Woodová je bravurní zlodějka a jeden večer oslavuje spokojeně svůj úlovek drinkem. V baru ji však naštve jeden z hostů a rozhodne se mu tedy ukrást jeho draze vypadající tašku. Neobjeví v ní však nic cenného, pouze v kůži vázanou těžkou knihu. Co se však stane, když se Angela rozhodne knihou listovat, to si nedovedete představit ani v nejhorším snu. 
Příběh rozhodně není vhodný pro slabé povahy.

Napsáno krví

Knihu vydalo nakladatelství BB/art.

Liv Constantine: Ta, která prohraje

A posledním tipem na mrazivé čtení je thriller určený spíše pro ženy. Autorkou je Liv Constantine, která napsala hit Poslední paní Parishová. Její novinka nese název Ta, která prohraje.
Do Connecticutu přijíždí Piper, svůdná třicetiletá kočka. Seznámí se s Leem, úspěšným advokátem, a je jí úplně jedno, že je ženatý. Lea dokonale poblázní a on se rozhodne opustit svou ženu Joannu. Joanna se však nehodlá svého muže jen tak vzdát. Začne pátrat v minulosti Piper a objevuje velice znepokojivá tajemství. Její rodina je možná v ohrožení. Nebo jde pouze o paranoiu?

Ta, která prohraje

Knihu vydalo nakladatelství Domino.

Mrazivé večery ve společnosti stejně mrazivých thrillerů

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!