Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Romantické čtení / foto: shutterstock

Romantické knihy, které stojí za přečtení. Vraťte do životů víru v pravou lásku

Volný čas můžeme strávit jakkoliv. Ale jelikož se květen zpravidla nese ve znamení lásky, proč ho nestrávit tím, že si přečteme nějakou povedenou romantickou knížku? Možností máme hned několik, stačí si vybrat!

Lze říct, že romantické knihy se četly, čtou a budou se číst. Na pultech v knihovnách začínají přibývat jako houby po dešti a je stále těžší vybrat si jednu, kterou vyplníme volné chvíle. Sepsali jsme vám proto seznam těch nejoblíbenějších, nejlepších a nejpopulárnějších, které stojí za to.

Než jsem tě poznala, Jojo Moyesová

Autorka Jojo Moyesová má na svém kontu řadu skvělých romantických knižních výtisků. Kniha “Než jsem tě poznala” však patří k tomu nejlepšímu, co vůbec mohla s pomocí pera a papíru vytvořit. Jedná se o krásný příklad toho, že protiklady se zkrátka přitahují a že život máme jenom jeden, tak proč si ho pořádně neužít?

Romantika ve dvou

Kniha byla před několika lety také velice úspěšně zfilmována. Podle mnoha kritiků je to jedna z výjimek, kdy se povedla jak kniha, tak filmové zpracování, jež příliš nevybočovalo z děje a bylo přesně podle knižní předlohy.

Pýcha a předsudek, Jana Austenová

Mezi romantické knihy patří i stará známá klasika nazvaná “Pýcha a předsudek”. Spisovatelka Jana Austenová má na svém kontu taktéž řadu povedených knih, ovšem tato patří k tomu nejpovedenějšímu. Její knihy většinou pojednávají o venkovských vyšších vrstvách, čemuž není jinak ani v tomto díle.

Romantické čtení

Jedná se vůbec o nejslavnější román autorky, který pojednává o rodině Bennetových a jejich nepoddajné dceři, která se nechce provdat za prvního movitého ženicha, kterého rodiče najdou a schválí.

Jih proti Severu, Margaret Mitchellová

V našem seznamu rozhodně nemůže chybět kniha z rukou Margaret Mitchellové “Jih proti Severu”. Jedná se o jedno z největších romantických děl, jaké kdy bylo napsáno. Dokonce za ni sama autorka získala Pulitzerovu cenu.

Kniha je především pozorovatelem proměny hlavní hrdinky, ze které se stává ctižádostivá žena nechtějící se vzdát své lásky.

Zdroj:

https://blog.kniha.cz/nejlepsi-romanticke-knihy/

Romantické knihy, které stojí za přečtení. Vraťte do životů víru v pravou lásku

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!