Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Vánoce / foto: shutterstock

Jak si doma udělat vánoční atmosféru?

Přestože v obchodních centrech a supermarketech potkáváme vánoční výzdobu už od začátku listopadu, většina z nás se do ní pouští až s úderem prvního prosince. Pokud jste doma ještě nenaladili vánoční atmosféru, máme pro vás několik praktických rad, jak na to.

Budiž světlo!

Je někdo, v kom svit vánočních světýlek nenavodí tu pravou vánoční atmosféru? Pokud máte pocit, že se u vás doma chybí vánoční nálada, jednoduše vytáhněte krabice s vánočními ozdobami a rozvěste po svém domě či bytě žárovičky. Nejen, že vykouzlí magickou atmosféru Vánoc, ale také příjemně prosvětlí dlouhé pošmourné večery. Krbová kamna a krásný uklidňující plamínek taktéž navodí skvělou vánoční atmosféru.

Pusťte se do pečení

Asi nejlepším způsobem, jak přivolat vánoční atmosféru, je pečení cukroví. Vůně vanilkových rohlíčku či perníkového koření nádherně provoní celý byt a vy se navíc vyhnete stresu před Štědrým dnem a pečení cukroví na poslední chvíli. Zároveň se může jednat o způsob, jak s dětmi strávit nedělní odpoledne, když za okny panuje nevlídné deštivé počasí.

Zkoukněte své oblíbené vánoční filmy

Kdy jindy se vrátit ke všem oblíbeným vánočním klasikám, než začátkem prosince? Nalaďte se na vánoční náladu reprízou vašich oblíbených pohádek z dětství, nebo zkoukněte nejnovější vánoční romantické komedie na streamovacích službách. 

Vánoční tvoření

Pokud máte doma malé děti, využijte jejich nevyčerpatelné fantazie a pusťte se do tvoření vánoční výzdoby. Vyrobit můžete nejen papírové řetězy a ozdoby na stromeček, ale také se můžete rovnou pustit do zdobení napečených perníčků. Ty se navíc mohou stát pěkným předvánočním dárkem pro vaše blízké, kteří nejsou tak zruční jako vy.

Provoňte dům svíčkami

Pokud pečení příliš nedáte, zkuste vůni čerstvě napečených vanilkových rohlíčků nahradit zapálením voňavé svíčky. Při výběru však nezapomeňte zvolit takovou, která nebyla vyrobena ze škodlivého parafínu. Raději sáhněte po přírodních svíčkách ze sójového či včelího vosku. Možná stojí o pár korun víc, ale odmění se vám dlouhou dobou hoření. Zdravou alternativou může být také použití aromadifuzéru, do kterého stačí nakapat pár kapek vanilkového či borovicového esenciálního vonného oleje. A byt voní po Vánocích i bez pečení!

Zapněte si vánoční playlist

Možná vás neustále omílané vánoční koledy, které bez ustání hrají v obchodech, už začínají rozčilovat. To však neznamená, že vám hudba nemůže doma vyčarovat magickou atmosféru svátků. Namísto vánočních odrhovaček si raději sestavte seznam vašich oblíbených písniček, které ve vás probouzejí vánoční náladu.

Uvařte si svařák

Pokud ještě u vás ve městě náměstí zeje prázdnotou a vánoční trhy se objeví teprve za pár dní, jednoduše se na vánoční atmosféru nalaďte uvařením svého vlastního svařáku či punče. Dobrou chuť!

Jak si doma udělat vánoční atmosféru?

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!