Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Bůhví / foto: Archiv

Ondřej Brzobohatý končí v Bůhví

Ne že by se to nedalo čekat. Aktivity muzikanta a herce Ondřeje Brzobohatého, mj. hvězdy nováckého seriálového molochu Ulice, už byly zřejmě pro bezproblémový chod jeho domovské kapely Bůhví neúnosné, takže se s ní rozloučil.

„Zjistil jsem po důkladném auditu mých uměleckých ambic, myšlenek a hodnot a podle svých nejupřímnějších pocitů a přesvědčení, že mému účinkování v kapele Bůhví prostě a jednoduše odzvonilo. Ne, nechystám sólovou dráhu a ani nechci začít točit další nekonečný seriál. Jednoduše se chci naplno vrátit především k tomu, co jsem původně vystudoval. Ke skladbě. A tak tedy rozhodně zůstanu u muziky, ale daleko raději v pozici skladatele nebo producenta, nikoli interpreta. Alespoň nějaký čas určitě.“

Tak to doslova stojí v otevřeném dopise fanouškům, jehož kompletní znění je k přečtení na stránkách www.buhvi.cz. Náhrada za Brzobohatého bude hnedle dvojitá – zpěvák Matouš Kubáček a multiinstrumentalista Dalibor Cidlinský.

Jak to půjde bez hvězdy?
Dnes už tedy bývalá hlavní hvězda kapely – míněno samozřejmě ve smyslu zájmu médií – se ale ke své kapele zachovala velmi gentlemansky a odehraje s ní ještě šest nasmlouvaných koncertů, než se definitivně odporoučí.

Kořeny kapely Bůhví byly položeny v roce 1995, přičemž uprchlík Brzobohatý se k sestavě přidal v roce 2002. O dva roky později Bůhví oficiálně debutovali nahrávkou Akt (ještě před ní natočili CD s názvem Bůhví) a loni vydali druhé album Hodina.

Stylově se kapela vymezila škatulkou world music, což v sobě neslo prvky balkánské hudby, jazzu, folku ale i kultivovaného popu.

Dá se předpokládat, že v podobném duchu se ponese i další tvorba, byť bez účasti Brzobohatého přijdou Bůhví o vděčný mediální tahák. Ale ani to nemusí být ke škodě věci: ne snad, že by člověk chtěl srovnávat nesrovnatelné, ale vzpomeňme někdejší televizní hvězdičku Petra Rajcherta, svého času člena Chinaski.

Skupina nejenže jeho osud ustála, ale nadechla se k ještě větším úspěchům. Ovšem muzikantský um Rajcherta a Brzobohatého jsou hodně odlišné strany téže mince...

Je vám líto, že Ondřej Brzobohatý odchází z Bůhví?

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 23