Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Podzimní čtení / foto: shutterstock

3 tipy na podzimní čtení

Došlo vám čtení a váš noční stolek zeje prázdnotou? Podzimní počasí láká k tomu, abychom si zalezli pod deku, zapálili svíčku a vydali se na dobrodružství prostřednictvím krásných knih.

Máme pro vás pár tipů na zajímavé romány, které vyšly v poslední době a které vám sychravé podzimní počasí rozhodně zpříjemní.

Pro milovníky rodinných ság

Pro ty, kteří milují příběhy o jedné rodině, jejíž osudy sledují napříč desetiletími a mnohdy i stoletími, je tady novinka českého autora Ladislava Vrchovského – Statek. Sledujeme v ní rod Františka Zíky, významného agrárníka, hospodáře a politika, který se podílel na rozvoji hospodářství nejen ve Slezsku. Byl uznávanou kapacitou v celém Rakousku-Uhersku, ale jeho osud nebyl lehký. V knize se dočteme, jak osudy jeho rodiny ovlivnila doba válečná i poválečná, a že udržet rodinný statek ve vlastních rukách nebylo vůbec jednoduché.

Podzimní četba
Podzimní četba – Zdroj: Shutterstock.com

Romantika s kapkou napětí

Kdo miluje romantické příběhy, v nichž se objeví i detektivní, někdy dokonce thrillerová zápletka, neměla by mu uniknout novinka od oblíbené, můžeme napsat rovnou bestsellerové autorky Nory RobertsStejná jako ona. Tentokrát se jedná o samostatný román, v němž sledujeme osudy mladé Adrian. Dívky, jež vyrůstala po boku matky – kariéristky, která svou firmu a sportovní studio upřednostňovala před rodinou. Adrian se vydá v jejích šlépějích, ale slávu jí znepříjemňují anonymní výhružky stalkera i náhlá smrt blízkých v jejím okolí.

Četba knih
Četba knih – Zdroj: Shutterstock.com

Společenský román, který vás zvedne ze židle

…nebo vám nedovolí vstát, dokud knihu nedočtete! Takový je nový román české spisovatelky Dagmar Digma ČechovéCo když žádné zítra nebude? Pojednává o dvou kamarádkách, které jsou jako voda a oheň. Štěpánka byla vždy vzornou žačkou, tou, která si vybírá jistoty a neriskuje. „Vichřice Zu“ na rozdíl od ní do všeho skočila po hlavě a nebála se riskovat. Dokonce obětovala i dokončení školy, jen aby se stala filmovou hvězdou. Jejich kroky se rozejdou, ale pak přijde nečekané – smrt. Vzpomínky na Zu otevírají staré rány, ale možná také znamenají nový začátek. Tohle je psychologicky laděný román, který vás doslova spoutá a nepustí.

 

Zdroj:

https://www.dobre-knihy.cz/

 

3 tipy na podzimní čtení

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!