Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Zajímavé čtení / foto: shutterstock

4 tipy na skvělé čtení na březen

Jaro už se blíží a vás lákají procházky do přírody? Dopřejte si je. A nesmutněte, když se počasí zase trochu zkazí. Máme pro vás čtyři tipy na knížky, které si v březnu můžete přečíst. 

Pro čest a lásku 

Pro milovnice historických románů s hrdinkami, které se nebojí vzít osud do svých rukou, tu máme romantickou knihu s chytrou zápletkou Pro čest a lásku. Hlavní hrdinka Grace zažije šokující odhalení svého původu. Aby se s tím lépe vyrovnala, odjede z rodného města a stane se společníci postižené Amelie. Ta si dívku oblíbí, stejně jako její bratr Talek. Počáteční nevraživost mezi hlavní hrdinkou a bratrem Amélie se mění v něžný cit. Je však ohrožen intrikami, které se dějí uvnitř továrny. Uvěří Talek Grace, že s nimi nemá nic společného? Najde Amélie lásku a naději mít rodinu? 

Historický román
Historický román – Zdroj: Shutterstock.com

Osudné svědectví 

Robert Bryndza patří mezi nejlepší současné autory detektivek a thrillerů. S knihou Osudné svědectví se vrací k oblíbené vyšetřovatelce Erice, která se potýká se složitou a bolavou minulostí. V novém případu ji čeká vyšetřování brutální vraždy mladé herečky, kterou najde ubodanou ve svém bytě její vlastní sestra. Komplikace se ještě zamotá, když se jako hlavní podezřelý jeví muž, na kterého má Erika "krátké prsty". Jeho bratr totiž vykonává vysokou funkci u Policie.

Vídeňská krev 

Spojení historického románu, detektivního vyšetřování a konspiračního thrilleru představuje kniha Vídeňská krev. Hrdinkou je mladá lékařka Fanny, která netouží léčit, nýbrž pitvat. Při jedné pitvě se dostane k mrtvole záhadného muže. Na první pohled bezdomovec je nejspíš někdo z vyšších kruhů. Fanny se rozhodne přijít záhadě na kloub a vypátrat, co se mu stalo. Netuší, že se zamotá do nebezpečného zločinu a ohrozí nejen svůj vlastní život. 

Zajímavé čtení
Zajímavé čtení – Zdroj: Shutterstock.com

Záhada rukopisu 

Baví vás číst romány, kde se prolínají dvě časové roviny? Pak je přesně pro vás kniha oblíbené autorky Kirsty Manningové Záhada rukopisu. V první časové lince sledujeme, jak se potomci slavné spisovatelky Jósephine Murantové snaží najít její první a dosud nevydaný rukopis. Co skrývá, že se jej nikdy neodhodlala vydat knižně? Druhá linka nás zavede do válečných let. Poznáme v ní spisovatelku samotnou. Odvážnou ženu, která se snaží pomáhat Francii a sama se dostane až do vězení a na nucené práce. Pozná přitom Margot – ženu obviněnou z vraždy, která však tvrdí, že je nevinná. Je snad její první rukopis o této ženě? Odhaluje pravdu a ukazuje na skutečného vraha, nebo je všechno úplně jinak? 

 

Zdroj:

www.cosmopolis.cz

www.alpress.cz

www.grada.cz

 

 

4 tipy na skvělé čtení na březen

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!