Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Poslech audioknihy / foto: shutterstock

Novinky pro čtení ušima – tipy na ty nejlepší audioknihy

Máte málo času na čtení, ale během práce si rádi nějakou tu knížku necháte předčítat do ouška? Pak pro vás máme tipy na nejnovější audioknihy, které by vám rozhodně neměly uniknout.

Pro milovníky detektivek a thrillerů

Z nejnovějších audioknih musíme doporučit novinku Martina Goffy – Vodní hrob. Umírající žena se svěří v posledních chvilkách svého života novináři Markovi Vrázovi, že tajně porodila a zabila své dítě. Ten po její smrti začne odkrývat ženino tajemství. Je mnohem horší, než očekával.

Skrytá tajemství
Skrytá tajemství – Zdroj: Shutterstock.com

A mnohem horší tajemství, než se zprvu hlavním hrdinům zdálo, odkrývají i Nora a Leo v audioknize Anny Beatrix Bártové – Prokletí Schwartzovy vily. Nastěhují se do bytu ve vile z 19. století, kde kromě sousedů začnou potkávat i podivná děvčátka v omšelých šatečkách. Tomu, že by snad nebyly vůbec živé, ani jeden z manželů nevěří. Jenže podivných okolností přibývá, a tak se společně pustí do pátrání po tom, co se kdysi v tomto domě odehrálo.

Pro milovníky drsného čtení s poněkud nechutnými scénami je pak audiokniha Znamenitá mrtvola, která vzbudila pozornost už jako klasická papírová kniha především díky obálce. Nejeden muž se doma divil, proč nedá manželka maso ve vakuové krabičce do lednice a místo toho ho má v ložnici na nočním stolku nebo v obýváku na gauči. A přitom se jednalo o jednu zatraceně šokující knihu. Když si ji poslechnete v mp3 podobě, manžela jistě tolik nevyděsíte. Zato si užijete opravdu drsný poslech.

Audioknihy
Audioknihy – Zdroj: Shutterstock.com

Historické romány

Na své si v novinkách přijdou ale i milovníci historických románů. Jen před pár týdny spatřila světlo světa i druhá audiokniha Anny Beatrix Bártové – historický román Gutta z Bubnu. Příběh vystavěný na historických skutečnostech, s vyváženou dávkou fikce, vás zavede na hrad Buben, kde se odehraje dramatický milostný čtyřúhelník.

Další zajímavou historickou knihou je Meč magistra medicíny od Karla Štorkána, která přináší příběhy kata Mydláře a jeho rodu. A kdo má rád knihy z historického období nedávného, neměl by si nechat ujít audioknihu Herečka od skvělé české autorky Jany Poncarové.

 

Zdroj:

www.audiolibrix.cz

Novinky pro čtení ušima – tipy na ty nejlepší audioknihy

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!