Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Keanu Reeves ve filmu Matrix / foto: Shutterstock

Celebrity propadly bojovému umění

Kdo by si rád neodpočinul při oblíbeném sportu.

Představte si, že namísto kondičního cvičení vyrazíte za sportem netradičním, mnohdy i nebezpečným. Přehlídku bojových sportů a boje bez rukavic můžete aktuálně zhlédnout v pořadu Fighting Spirit MMA na stanici Extreme Sports Channel vždy od 21:35. Bojové sporty nejsou ale doménou pouze profesionálních sportovců. I řada celebrit jako Uma Thurman, Lucy Liu či Keanu Reeves propadla tomuto druhu sportu.

 

NEZLOMNÁ UMA THURMAN

Krásná Uma Thurman se proslavila zejména svou rolí Nevěsty v netradičním snímku Quentina Tarantina Kill Bill. Za křehkou ženou v charakteristickém žlutočerném oblečku se ukrývala silná a nezlomná osobnost, která se nebála postavit ani těm nejsilnějším protivníkům. Nevěsta se pohybuje téměř v celém snímku na nepřátelském území, většina pozornosti se zde proto zaměřuje na její bojové umění. Dokonalé pohyby a fascinující souboje ale vyžadovaly důkladnou přípravu. Uma Thurman musela před natáčením snímku Kill Bill absolvovat v Pekingu dlouhý a vyčerpávající výcvik pod vedením čínského choreografa se zaměřením na bojová umění Yuen Woo-pinga a dalších odborníků jako Sonnyho Chiba a Tetsura Shimaguchiho. Důkladná příprava se ovšem vyplatila. Uma Thurman podala před kamerami maximální výkon a diváci se tak mohli těšit na strhující akční podívanou.

magazin.cz

 

LEDOVĚ PŮVABNÁ BOJOVNICE LUCY LIU

Netradiční Kill Bill svérázného režiséra Quentina Tarantina představil i herečku s výraznými asijskými rysy Lucy Liu. Podobně jako Uma Thurman podstoupila výcvik pod odborným vedením. Na kamery potom předvedla obdivuhodný výkon. Diváci potom mohli obdivovat jemnou ženskou tvář a hedvábný oděv kontrastující s pevným charakterem, chladným přístupem a dokonalým ovládáním bojového umění. Umění boje si natolik zamilovala, že byla obsazována i do dalších rolí, kde je mohla naplno využít.

magazin.cz

 

KEANU REEVES JAKO VYVOLENÝ

Při sledování kultovního filmu Matrix vás možná zaujalo bojové umění Keanu Reevese (Neo), Laurence Fishburna (Morfeus), Carrie-Anne Moss (Trinity) a Hugo Weaving (Mr. Smith). Dokonalé pohyby ovšem nevznikly samy od sebe. Zatímco ve filmu se postavy naučily ovládat bojová umění pomocí výukových programů prakticky za okamžik, realita byla samozřejmě zcela odlišná. Herci museli absolvovat dlouhý a fyzicky velmi náročný trénink Kung Fu pod vedením legendárního hongkongského bojového choreografa Yuen Woo-Pinga. Přes drobné úrazy se nakonec celému Matrix týmu podařilo výcvik úspěšně dokončit. Výsledkem je strhující podívaná, při které se divákovi až tají dech. Keanu Reevese poté bojová umění natolik zaujala, že se rozhodl pro vlastní režii snímku s podobnou tematikou. Man of Tai Chi se ponese v klasickém stylu kung-fu filmů a nabídne osmnáct soubojů v celkové délce až čtyřicet minut.

magazin.cz

 

OSOBITÝ MISTR JACKIE CHAN

Mistrem bojového umění, ale také hercem, komikem, kaskadérem a režisérem v jedné osobě není nikdo jiný než Jackie Chan z Hong Kongu. Díky osobitému a humornému vystupování v akčních filmech, kde využíval improvizované zbraně, a svému dokonalému ovládání kung-fu se stal jedním z nejznámějších asijských hvězd na světě. Zahrál si již ve více než sto filmech, naposledy ve snímcích Shaolin, Karate Kid, Cesta kolem světa za osmdesát dní, Návrat draka, Krotitelé upírů či Rytíři ze Šanghaje. Svůj život a kariéru si bez bojového umění nedovede představit.

magazin.cz

Diskuze k článku:

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!