Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: ShutterStock.com

Mýty a pověry o ženské sexualitě

O ženské sexualitě koluje mnoho pověr a mýtů. Mezi lidmi se tak například říká, že žena si užije sex jenom pokud má její partner velký penis, nebo že musí k uspokojení prožít orgasmus.

Podle jednoho z mnoha mýtů neprožívají ženy tak intenzivně sexuální touhu jako muži. Pochopitelně, že každý muž prožívá intenzivněji vzrušení než žena a snáze také dosáhne vyvrcholení. Přesto to neznačí, že by ženy netoužily po sexuálních hrátkách stejně jako muži, v mnoha případech dokonce více. Obě pohlaví mají zkrátka jiný pohled na sex. Většina žen prostě na muže hned neskočí a nestrhá z něho oblečení. K intimním věcem přistupují ženy pomalu a taktně. Ke vzrušení také mnohdy potřebují vědět, že je muž obdivuje nebo dokonce miluje.

Další hloupostí je to, že sex není pro ženy tak důležitý jako pro muže. Někdo dokonce tvrdí, že ženy sex vlastně ani nepotřebují tolik, jako muži. Pro každou ženu je prý zkrátka důležitější rodina, případně kariéra. Ovšem v moderní době tento názor již neplatí. Dnes si ženy užívají sexuálních hrátek stejně rády jako muži, jenom o tom tolik nemluví. A podle některých studií myslí ženy na sex dokonce častěji než muži!

magazin.cz

 

Ženy se také o sexu nestydí mluvit. Pokud si povídá žena o sexu s dobrou kamarádkou, klidně jí povídá o svých pikantních zkušenostech a popíše všechny detaily. Zato muži zůstávají v povídání o sexu v obecnější rovině. Prostě se jenom podělí o to, s kým to stálo za to a s kým byl sex špatný. Muži a ženy zkrátka mluví o sexu jinak.

Patříte také k těm, kteří se domnívají, že ženy nemasturbují? Tak to se mýlíte! Ovšem ještě dnes se všechny ženy nepřiznají k tomu, že si čas od času udělají dobře samy. Podle výsledků vědeckých studií masturbuje více než 60 procent žen.

Pánové, domníváte se, že všechny ženy milují orální sex? To bohužel není pravda. Údajně prý orální sex miluje více než 75 procent žen, výsledky studií amerických vědců však tvrdí, že 45 procent žen se necítí zrovna nejlépe, když jim partner provádí orální sex. Každé ženě se zkrátka líbí něco jiného.

Muži si často myslí, že pokud se u jejich partnerky neobjeví vaginální vlhkost, není vůbec vzrušená. Tak to ale nemusí být. Vaginální suchost se může objevit také z jiného důvodu. Často doprovází stres, hormonální změny nebo se objeví s užíváním některých léků. U některých žen je nedostatek vaginální vlhkosti způsoben nedostatkem sexu.

magazin.cz

 

Myslíte si, že jsou všechny ženy romantičky? Ano, většina žen sice zbožňuje romantiku a něžné milování. Ovšem často ženy dostanou chuť na pořádně divoký sex bez jakékoliv romantiky a něžností. Některé ženy po romantice netouží takřka vůbec.

Často se také říká, že jenom podrážděné ženy nemají orgasmus. To může být pravda, ale také nemusí. Zda má nebo nemá žena orgasmus, to závisí na mnoha faktorech. Velmi často nedosáhne žena vyvrcholení kvůli stresu, únavě nebo třeba zdravotním potížím. Existuje tedy hned několik důvodů, proč ženy neprožije orgasmus.

Ženy prý si prý sex užijí jenom s mužem, kterého milují. Věříte tomu? Není to tak úplně pravda. Mnoho žen sice nedá dopustit na sex z lásky, užít si však dokáží i sex na jednu noc, třeba i s mužem, kterého vidí poprvé v životě.

A skutečně si ženy užívají sex lépe, pokud má jejich partner velký penis? Záleží asi na každé ženě. Většina z nich však tvrdí, že na velikosti nezáleží. Záleží prý víc zkrátka na šikovnosti partnera.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 7