Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: ShutterStock.com

Nepříjemné zážitky při sexu

Myslíte si, že sex je vždy příjemnou záležitostí? Tak to se pletete! Erotické hrátky mohou pro někoho být noční můrou.

Často se mluví o problémech, které mají při sexu ženy. O těch mužských slyšíme málokdy. Všeobecně známo je například to, že ne každá žena je schopna dosáhnout orgasmu, ale že i muži mohou mít stejný problém, to se snad ani nepředpokládá. Ovšem počet mužů, kteří mají problémy v oblasti sexu je každým dnem víc a víc. Co při sexu nechce zažít žádný muž?

Snad nejčastějším a také nejznámějším problémem mužů je předčasná ejakulace. Ta se většinou objevuje u mladých a nezkušených mužů, kteří teprve začali sexuálně žít. Předčasná ejakulace má mnoho podob. Muž může vyvrcholit již před samotným pohlavním stykem, nebo již v prvních minutách milostných hrátek. S tímto problémem zamíří k lékaři nejčastěji muži do 30 let věku. Takto postižení muži by měli najít pomoc u svých partnerek, které by měly být tolerantní a trpělivé. Dále je možno předčasnou ejakulaci léčit. Mužům se upraví pravidelnost sexuálního života, pokud to nepomůže, předepíše lékař léky podobné antidepresivům.

magazin.cz

 

V poslední době se také poměrně často objevuje porucha zvaná suchý orgasmus. Tímto problémem trpí většinou muži po těžkých úrazech, chirurgických zákrocích nebo se porucha objevuje jako vedlejší účinek některých léků. Lékaři rozlišují dva typy suchého orgasmu. Ten první se vyznačuje tím, že semeno se přesune do močového měchýře. Tento případ nastává například u mužů trpících cukrovkou. V případě druhého typu suchého orgasmu, kterému se říká pravý suchý orgasmus, se semeno nedostane do močové trubice, nedojde tedy k ejakulaci. Léčba v případě suchého orgasmu není bohužel moc úspěšná.

Někteří muži také zažívají bolestivou ejakulaci. Ta může být spjata se zánětem prostaty nebo močového měchýře, dále pak s onemocněním ledvin. V některých případech cítí muži bolest až několik hodin po ejakulaci. Není divu, že se muži s tímto problémem sexu vyhýbají. Jejich potíž se však dá řešit. Stačí vyléčit zánět a bolest se již neobjevuje.

magazin.cz

 

Dále ještě existuje disfunkce zvaná retardovaný orgasmus. Jak se projevuje? Muž zkrátka potřebuje mnoho času, někdy až několik hodin, aby dosáhl vyvrcholení. A několikahodinová soulož často způsobí bolesti a odřeniny, o únavě nemluvě. Léčba tohoto problému není nemožná, ale je hodně obtížná.

Slabý orgasmus je jednou z dalších poruch. Muž v tomto případě pociťuje jenom minimální uspokojení z vyvrcholení. Slabý orgasmus mohou způsobit mimo jiné (například kastrace) některé léky. Problém obvykle zmizí při užívání mužských hormonů.

Také muži nemusí dosáhnout vyvrcholení. Tato porucha se nazývá anorgasmie. Postižení muži zkrátka nedosáhnou orgasmu při pohlavním styku ani při masturbaci. K výronu semene dochází pouze během nočních polucí. A jak se anorgasmie léčí? Muž dochází na tzv. nácvikové terapie a používá masturbační pomůcky.

magazin.cz

 

Víte, co je to priapismus? To je porucha projevující se dlouhotrvající erekcí. Ta je navíc bolestivá a mnohdy neustupuje i několik dní. Priapismus se často objevuje u mužů, kteří trpí zvýšenou srážlivostí krve, dále u nemocných leukémií a trombózou. Pokud muž trpí dlouhodobou erekcí, měl by si rychle zajít k lékaři. Ten odsaje krev z topořivých těles, popřípadě předepíše léky, v extrémním případě čeká muže chirurgický zákrok. Pokud však muž přijde k lékaři pozdě, může mít trvalé problémy s erekcí.

Dále existuje problém zvaný bolestivá noční erekce. Ta se objevuje hlavně u mužů nad 50 let věku. Tento problém obvykle zmizí brzy po probuzení.

Diskuze k článku:

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!