Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: ShutterStock.com

Sexuální pikantnosti, o kterých možná ani netušíte

Sex – činnost, kterou si zpříjemňujeme život. Všichni víme, že sex neslouží pouze k našemu potěšení, ale primárně k plození potomstva. Také víme, že erotické hrátky jsou dobré pro naše zdraví.

Věděli jste, že první erekce se objevuje už u miminek v bříšku jejich maminky? Malí chlapečci tak mají svou první erekci v šestém měsíci těhotenství matky. Erekce miminek v bříšku je dobře viditelná při ultrazvukovém vyšetření.

Zvláštní zvyk mají ženy z africké Ugandy. Pokud mají ženy před sebou milostnou schůzku, pořádně se na ní připraví. Jak? Pořádně se před schůzkou štípou do stydkých pysků. Proč? Ženy v Ugandě věří tomu, že budou pro opačné pohlaví přitažlivější s poněkud rozměrnějšími, v tomto případě nateklými, pohlavními orgány. Zda to místní muže skutečně zaujme, to nevíme.

Víte, kolik velmi citlivých nervových zakončení najdeme na klitorisu? Víte než osm tisíc! Žádná jiná část lidského těla neobsahuje tolik nervových zakončení jako právě klitoris. Myslíte si, že mužský penis je citlivější? Omyl! Na penisu se nachází pouze něco kolem čtyř tisíc nervových zakončení.

Homosexualita se neobjevuje pouze u lidí. V živočišné říši se najde celá řada zvířat se sklonem k homosexualitě. Nejčastěji se homosexualita objevuje u mořského ptactva, u orangutanů a ovcí. V newyorské zoologické zahradě zaznamenali případ homosexuálního páru tučňáků, kteří se od sebe nehnuli několik let. Tento pár se dokonce snažil vychovat jedno cizí mládě.

magazin.cz

 

Některým ženám (a také mužům) připomíná pach spermatu stejný pach, který cítí v čekárně či ordinaci u lékaře. Jak je to možné? Pach semene nám skutečně může připomínat pach dezinfekce z čekáren a ordinací. Sperma totiž obsahuje přírodní dezinfekci, a to látku zvanou spermin. Spermim chrání sperma před prostředím v pochvě, aby mohlo dojít k oplodnění.

Některé ženy by možná rády potrestaly své nevěrné manžele stejným způsobem, jako tomu bylo ve starověkých Athénách. V tomto starověkém městském státě byl nevěrníkům zcela vyholen rozkrok a pro potupu jim byla do řitního otvoru zasunuta velká ředkvička.

Pánové, víte, kdy bude mít vaše partnerka největší chuť na sex? V době blížící se ovulace, tedy během druhého týdne menstruačního cyklu, někdy mezi jedenáctým a patnáctým dnem cyklu. Ženské tělo je v té době plné hormonů, a proto ji vzrušuje sebemenší něžný dotyk na těch správných místech. Toto však neplatí v případě, že žena užívá hormonální antikoncepci, která zabraňuje uvolnění vajíčka.

Podle psychologů by si měla žena nejlépe užívat sex v poloze zezadu. Proč? Protože nevidí svému partnerovi do obličeje. Pak se žena přestane hlídat a nepřemýšlí nad mužovým výrazem v obličeji, zda se mu to líbí, či nikoliv.

magazin.cz

 

Podle vědeckých výzkumů snižuje sex v poloze vleže vnímání vůní a zvuků. Nezbývá, než to vyzkoušet v praxi.

Sex je také ideálním prostředkem na hubnutí. Během erotických hrátek spálí tělo sto až sto padesát kalorií. Můžete si tak vybrat, zda je příjemnější sex, nebo zda se chcete potit v posilovně.

Samovolné vzrušení v noci není u mužů nic neobvyklého. Víte ale, že muži se v noci vzruší během spánku klidně pětkrát a někteří i vícekrát?

Ženy během menstruace zažívají intenzivnější vyvrcholení. Může za to větší prokrvení podbřišku, což se projeví také větší vaginální vlhkostí. Dodnes je však sex během menstruace pro mnohé páry tabu.

Indičtí asketové našli způsob, kterým si prodlužují penis. Je však poněkud drastický. Na penis si totiž přivazují pytle s kamením a věří, že se tak jejich vybavení prodlouží. Zda tento způsob funguje, to není jisté.

Z vědeckých studií vyplývá, že nekuřáci si milostné hrátky užívají více než kuřáci. Studie se zúčastnilo dvě stě párů mladších třiceti let, kuřáci i nekuřáci. A nekuřáci se oddávali sexu dvakrát více než kuřáci. Nekuřáci si také sex více užívali a ženy nekuřačky dosahovaly snáze orgasmu.

magazin.cz

 

Je dokázáno, že chuť na sex se objeví, pokud tělu dodáme kofein. To funguje také u krys. Vědci dodali krysímu samci, který si v kleci nevšímal samičky, kofein a samec se ihned na krysí slečnu vrhnul. Podobně působí kofein i na lidi.

Podle vědců ztrácí ženy chuť na sex v pevném vztahu a v manželství. Jenom polovina vdaných žen chce sex tak často jako jejich manžel.

Sperma při ejakulaci dosahuje rychlosti šedesát kilometrů za hodinu.

Italské paničky v osmnáctém století rozhodně nebyly moc slušné. A hlavně ne věrné! Věrnost byla v tehdejší Itálii spíše vzácností. Vdané italské šlechtičny si často a veřejně zaplatily společníka, muže, kterému se říkalo cicibea. Byl to vlastně mužský prostitut, který splnil ženě každé přání.

V průměru vyprodukuje každý muž za svůj život patnáct litrů semene.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 5