Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: Shutterstock

Jak na sexuální spokojenost u dlouhodobých vztahů?

U většiny dlouhodobých vztahů se postupem času vytrácí vášeň. Pokud už nepatříte mezi ty šťastné jedince, u kterých vášeň nikdy nezmizí, zkuste pár typů, které vrátí chuť na erotické hrátky do vaší ložnice.

Plánovací kalendář

Také vás odpuzuje představa sexu podle kalendáře? Sexuologové tento způsob však doporučují partnerům v dlouhodobém vztahu. Určení konkrétních dnů pro sexuální hrátky podle nich vylučuje zbytečné výmluvy a plýtvání časem, kdy se mohou partneři věnovat jeden druhému.

Pokud si odmítáte plánovat erotické hrátky podle kalendáře, zkuste si nejprve jenom zapisovat dny, kdy jste se svým partnerem měli pohlavní styk, ať máte přehled o vašem sexuálním životě. Až se po měsíci podíváte do kalendáře, možná se budete divit, jak málo se sexu věnujete.

 

Prostor jen pro dva

Toto pravidlo by měli dodržovat zejména sezdané páry, které již mají děti. Pokud je to váš případ, měli byste se rozhodně při intimních chvilkách s partnerem v ložnici zamykat. Ne všechno by totiž měly děti vidět.

V dlouhodobém vtahu je také vhodné si vymezit s partnerem čas určený jenom pro erotické hrátky. Řiďte se tím, v jakou dobu jste oba v zaměstnání či kdy se věnujete svým koníčkům, ať víte, kdy máte oba čas. Volné chvilky se pak snažte trávit spolu.

magazin.cz

 

I rychlovka oživí sexuální život

Pokud s partnerem žijete oba hektickým životem, je občas těžké si najít čas na intimní chvilky. V tomto případě jsou odborníci zastánci tzv. rychlovek. Doporučují zapracovat na jejich kvalitě tak, aby oba partneři dosáhli snadno vyvrcholení. Při troše cviku vám to půjde a obohatíte tak svůj sexuální život.

 

Komunikace je základ

V každém vztahu je komunikace mezi partnery velmi důležitá. Pokud se svým protějškem nedokážete mluvit, objeví se problémy i v oblasti sexu. V ideálním případě si mají partneři povídat i o svém sexuálním životě, co se jim třeba líbí, co ne a po čem touží. Naznačování v tomto případě komunikaci nenahradí.

 

Experimenty jsou povoleny

Častým problémem, který se objevuje u dlouhodobých vztahů, je stereotyp. S ním mnohdy souvisí i nuda, která se může objevit ve vaší ložnici. Nebojte se proto experimentovat! A experimenty a sexuální dobrodružství, to nejsou věci, které by vám musely být nějakým způsobem nepříjemné či nepohodlné. Mnohdy partnerům prospěje třeba i vyzkoušení nové polohy či erotických pomůcek, změna místa nebo času, kdy se sexu věnují. Sexuologové se shodují na tom, že nejlepší milování zažívají partneři v dlouhodobém vztahu zpravidla mimo domov. Vyjděte tedy se svým protějškem ven do přírody nebo si zamluvte pokoj v hotelu. Určitě tak svůj sexuální život okořeníte.

magazin.cz

 

 

 

Výmluvy nejsou na místě

Pokud nemáte zrovna chuť na sex, řekněte to partnerovi narovinu a zapomeňte na výmluvy, že vás bolí hlava nebo že jste unavení a podobné řeči. Rozumný člověk totiž moc dobře ví, že díky sexu se uvolní a zapomene na starosti a hlavně uspokojí své potřeby. Kromě toho tlumí bolest, odplavuje stres a zajistí dobrý spánek.

 

Důvěra je důležitá

Kvalitní a spokojený sexuální život je úzce spojen s fungováním vztahu. Důvěra musí být v soužití i v posteli, bez ní to zkrátka nejde. Pokud se tedy s partnerem neustále hádáte, těžko pak budete mít chuť se s ním milovat.

Nezapomínejte na vzájemnou komunikaci a podporu. Také empatie se musí objevit v dobře fungujícím vztahu. Pokud tyto podmínky splníte, bude spokojený i váš sexuální život.

 

Vzhled neopomíjejte

Pohodlí a atraktivita jsou dvě rozdílné věci, Ženy i muži ve dlouhodobém vztahu by měli pečovat o svůj zevnějšek, aby se svému partnerovi stále líbili a přitahovali ho. Neupravení a v teplácích jistě nikoho nezaujmete.

Diskuze k článku:

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!