Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: Shutterstock

Také sex má svoje pravidla

O společenské etiketě snad již slyšel každý z nás. Víme tedy, že platí pravidla, jak bychom se měli ve společnosti chovat. O sexuální etiketě se však už tolik nemluví.

Pravidla společenského chování, to je soubor nejrůznějších doporučení jak pro diplomatickou či obchodní oblast, tak pro každý den pro širokou veřejnost. Pokud známe společenskou etiketu, víme například, jaké oblečení je vhodné pro jakou příležitost, jakým způsobem máme sedět ve společnosti u stolu, jak se zachovat v různých situacích nebo jak se nedopustit některého z celé řady společenských prohřešků.

Stejný princip jako společenská etiketa má i etiketa sexuální. Také tato pravidla chování by si měl každý člověk osvojit a snažit se je dodržovat. Už jenom pro vlastní dobrý pocit, že neděláme nic špatného a nedopouštíme se chyb, ale i pro to, aby si nás náš sexuální partner zapamatoval jenom v souvislosti se samými pozitivy. Dodržováním pravidel sexuální etikety můžete také předejít vzniku trapasů, které se občas při erotických hrátkách mohou přihodit.

magazin.cz

 

Intimní hygiena

Mnoho lidí porušuje pravidla sexuální etikety tím, že dostatečně nedbá na intimní hygienu. Přitom by to mělo být pro každého z nás samozřejmostí, stejně jako třeba mytí obličeje, čištění zubů, holení nebo třeba česání vlasů. To vše děláme již takřka automaticky, což se ovšem nedá říci o intimní hygieně. A právě nedostatečná hygiena intimních částí těla dokáže velmi narušit, často až zkazit milostné chvíle.

 

Předehra

Pánové, berte na vědomí, že většina žen potřebuje před samotným pohlavním stykem předehru. A chybějící předehra je dalším přestupkem proti sexuální etiketě. Pokud však budete dbát na jedno nepsané pravidlo a nezapomenete na předehru, jistě to, pánové, vaše partnerka ocení a hned se lépe uvolní a dostane do té správné nálady. To všechno se pak pozitivně projeví i při samotném styku.

 

Mazlení

Samozřejmostí by mělo být mazlení po sexu. Velmi nevhodné, proti pravidlům sexuálního chování, ale hlavně neslušné je, když ihned po pohlavním styku svého partnera či partnerku opustíte, začnete se oblékat a jdete se věnovat něčemu jinému. Stejně tak není zrovna na místě ulehnout do postele a jít spát ihned po skončení erotických hrátek. Následovat by mělo naopak mazlení, alespoň chvilka společného objetí.

magazin.cz

 

Vyrušení

Pokud se chceme naplno věnovat erotickým hrátkám, měli bychom si na ně vymezit čas a nenechat se ničím rušit. Při sexu tedy není zrovna moc dobré, pokud nám začne zvonit mobil (ještě horší je ho zvednout), nebo když nás překvapí nečekaná návštěva. Ještě před tím, než si začnete se svým protějškem užívat, ztlumte alespoň vyzvánění na telefonu a minimalizujte jakoukoli šanci na nepříjemné vyrušení.

 

 

Sexuální praktiky

V sexu platí pravidlo, že je dovoleno vše, pokud s tím oba partneři souhlasí. A to se týká hlavně nejrůznějších sexuálních praktik. Pokud budete někoho nutit k něčemu, co je mu nepříjemné a nechce to praktikovat, porušujete sexuální etiketu. Zvláště pokud chcete zkusit něco nového, nejprve o tom svému protějšku řekněte a zjistěte, zda po tom také touží či nikoliv. Při takovém rozhovor pak můžete najít i kompromis příjemný pro oba. A nikomu to nebude proti srsti.

magazin.cz

 

Vyvrcholení

Přesto, že se to někomu může zdát podivné, tak pokud muž vyvrcholí při styku dříve než jeho partnerka, dopustil se tak vlastně přestupku proti sexuální etiketě. K tomu však naštěstí podle odborných studií nedochází tak často. Muži se prý téměř vždy snaží, aby orgasmu dříve dosáhla jejich partnerka.

 

Sobectví

Sex by měl být příjemný oběma partnerům, proto sem nepatří sobecké chování. Občas není rozhodně na škodu soustředit se jen na potěšení svého protějšku. Nejenom, že tím dodržíte sexuální etiketu, ale také tím přispějete k lepší kvalitě vztahu.

 

Oblečení

Neinspirujte se filmy a ani ve víru vášně netrhejte ze svého partnera či partnerky oblečení. Šaty můžete sundat, aniž byste je zničili. Ani tak na svůj protějšek nijak nezapůsobíte. Naopak, k sexu pak nemusí vůbec dojít, když své partnerce roztrháte její nejdražší šaty, nebo když pak muž bude muset jít domů bez košile. Ni tedy nepřehánějte.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 4