Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: Shutterstock

Líbání je lepší než sex!

Líbáním jistě vyjadřujeme své pocity a třeba i náklonnost ke druhé osobě. Známý psycholog a lékař Sigmund Freud zase líbání dával do souvislosti s pocity, které jsme všichni zažívali jako kojenci při sání mateřského mléka.

Polibek za nás však prý řekne také více, než si možná myslíme. Mnohé za nás poví jeho frekvence nebo třeba intenzita. V tomto ohledu je také klíčové, na jaké místo svůj protějšek líbáme. Co tedy říkáme svými polibky?

Líbáte rádi svého partnera či partnerku něžně do vlasů nebo třeba na boky hlavy? Těmito polibky tak dáváte svému protějšku jasně najevo, že patříte jenom a jenom k němu. Políbení na čelo prý zase naznačuje pevný a věrný, ale většinou pouze přátelský vztah.

Líbá vás váš partner často na nos? V tom případě byste měli zbystřit. Je údajně velmi pravděpodobné, že váš miláček nelíbá jenom vás. Jinými slovy, intimní chvilky tráví i s někým jiným než jenom s vámi.

magazin.cz

 

Oproti tomu věrní partneři a věrné partnerky dávají něžné polibky na oční víčka. Pokud pak ale váš protějšek postupně směřuje k ušním boltcům, má nějaké vedlejší úmysly. Tomu však můžete věřit, ale nemusíte. Vycítíte to asi nejlíp sami.

Líbání na ruku je znakem úcty. Vášeň a vzrušení, to je spojené s polibky na krk, loketní jamku nebo třeba zadeček. A většinou se pak nezůstane jen u polibků… Vášeň je spojena také s polibky na oblast ramen nebo kolen. Líbáním na tato místa vám dává váš partner jasně najevo, že po vás touží a vlastně vám říká, co s vámi chce dělat.

Jak vám váš protějšek může beze slov říct, že vás zbožňuje? Údajně to za něj vyjádří polibky na líčka nebo stehna. Pokoru značí líbání kotníků a oblasti pohlavních orgánů. Něhu vám partner naznačí zase polibky na bříško.

Snad nejčastější a nejoblíbenější jsou polibky na rty. Co značí? Líbání na rty je prý tím největším důkazem lásky! Proto se asi zamilované páry tak často a rády líbají.

O líbání se někdy říká, že otupuje smysly. Možná je to i pravda. Při polibku se možná i proto snadno projeví, jací ve skutečnosti jsme a co si myslíme.

magazin.cz

 

Lidé věčně usměvaví a veselí zvážní právě při polibku. Přísní jedinci prý zase nechávají vše na partnerovi a v líbání se mu podřídí. Člověk se sklonem k nevěře začíná svůj protějšek obvykle líbat jako první a bez jakéhokoliv zaváhání. Rozmarní lidé se při polibku jakoby usmívají, náruživí při něm zase vždy zavírají oči. Vášnivého jedince poznáte podle toho, že se zaměřuje hlavně na práci s jazykem. Často může svůj protějšek také kousnout.

Pokud prý chcete skutečně poznat, co vám váš partner či partnerka říká polibkem, nesoustřeďte se na nic jiného než právě na líbání. Předsudky či obavy, zda náhodou neděláte něco špatně a podobně, nechte stranou. Pak údajně můžete objevit i netušené. Záleží jen na vás, zda to chcete objevovat. Nebo jestli vůbec věříte tomu, že něco svými polibky říkáme.

Diskuze k článku:

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!