Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: Shutterstock

Jací jste v posteli?

Všechny čtyři sexuální typy osobností mají své klady i zápory, stejně jako je tomu u temperamentu, kdy rozlišujeme sangviniky, choleriky, flegmatiky a melancholiky.

Nikdo z nás není stejný. Každý z nás má jiný vzhled a také rozdílné vlastnosti nebo třeba povahu. A stejně jako rozeznávají psychologové u lidí čtyři základní charakteristiky osobností, tak existují také čtyři základní sexuální typy. Podle názoru odborníků je pak tím ideálním milencem ten jedince, u něhož dojde k propojení všech čtyř charakteristik, a to intenzity, citlivosti, vytrvalosti a přizpůsobivosti.

magazin.cz

 

Intenzivní typy

Intenzivní typy poznáme podle toho, že téměř nikdy nepláčou, ale místo toho křičí. Spíše se také vztekají, než aby se zlobily. Jednoduše řečeno, pro intenzivní typy je charakteristické intenzivní prožívání emocí. Proto se o tomto typu také někdy mluví jako o dramatickém. V oblasti sexu reagují tito lidé silněji na vzrušení a často prožívají velmi intenzivní vyvrcholení. Ovšem někdy jsou pak tito jedinci až příliš náruživí, požadují stejnou intenzitu i u svého partnera a sex s nimi může být i vyčerpávající.

 

magazin.cz

 

Vytrvalostní typy

Lidé patřící k tomuto typu jsou vždy plně oddáni tomu, čemu se momentálně věnují. Než se pustí naplno do něčeho nového, dokončí vše, co mají rozdělané. Svou práci pokaždé dodělají do konce. A právě to je jejich výhoda po sexuální stránce. Ženy patřící k tomuto typu pak snadněji dosahují orgasmu, protože se nenechají ničím rozptýlit.

 

Senzitivní, citlivé typy

Už z názvu je nejspíš patrná charakteristika tohoto typu. Takové osoby často rozpláčou i maličkosti, někdy dokonce omdlévají, ale zato dokáží vnímat pachy, které jiní lidé necítí. V posteli pak senzitivní či citlivé typy mají schopnost vcítit se do vzrušení svého partnera. Téměř vždy však požadují, aby jim jejich protějšek příjemně voněl.

 

magazin.cz

 

Přizpůsobivé typy

Přizpůsobivý typ člověka má rád změny, Vnímá je jako něco vzrušujícího. Všem se pak snadno díky této vlastnosti přizpůsobí. A to i sexu. Nerozhodí je nová poloha či nové praktiky, ani nový partner. Častěji k tomuto typu pak patří muži než ženy.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 1