Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: Shutterstock

Vztah na dálku má svá pravidla

Vztah na dálku je určitě komplikovanou záležitostí. Má však svá pozitiva i negativa. Na první pohled se vám může jevit romanticky a se spoustou výhod. Postupem času ale vychází najevo, že romantiky v takovém vztahu moc není.

Takový partnerský vztah nekomplikuje jenom dálka, která zamilovanou dvojici rozděluje. Důležitá je v tomto případě i povaha obou partnerů. Ideální je, když jsou si oba z dvojice povahově podobní. V žádném případě pak nemůže takový pár neustále trápit pocit, že je rozděluje velká dálka. V tom případě by vztah na dálku neměl smysl ani budoucnost.

A může být na takovém vztahu vůbec něco pozitivního? Ale samozřejmě, že ano. Snad každý už někdy zažil nějaké to delší odloučení od svého partnera, nějaké to stýskání a zjištění, co pro něj jeho partner vlastně znamená. Pak si je pár jistým způsobem i vzácnější. Když se člověk na někoho těší, dokáže si s ním pak naplno užít i sebemenší chvilku. Navíc v případě, že na sebe má dvojice přesně vymezený čas, bude chtít mít chvilky jenom příjemné a nenechá si je zkazit neshodami a hádkami. Aby však vztah na dálku fungoval, chce to snahu a trpělivost obou partnerů. I v takovém vztahu by si měla být dvojice věrná, i když to může být někdy obtížné.

magazin.cz

 

Aby vztah na dálku vydržel, je nutné dodržovat několik pravidel. Jaká to jsou?

• Ve vztahu na dálku je velmi důležitá komunikace. V dnešní moderní době by to neměl být žádný velký problém. Ovšem často není zrovna snadné domluvit se na rozumných intervalech komunikace. Zapracujte na tom a hned bude váš vztah lepší.

• V každém vztahu, nejenom v tom na dálku, by neměla chybět upřímnost. Svému partnerovi či partnerce nikdy nelžete a říkejte i svůj názor.

• Žárlivost nepatří do žádného vztahu, a do toho na dálku už vůbec ne. Stejně je žárlit tak trochu zbytečné.

• Ve vztahu na dálku není zrovna nejvhodnější myslet na společnou budoucnost. Neřešte ani minulost, ale žijte přítomností a užívejte si každou chvilku, kterou trávíte spolu se svým partnerem.

magazin.cz

 

• Můžete být vlastně rádi, že nemáte každodenní starosti jako „normální“ páry. Nehádáte se kvůli maličkostem a ani si s partnerem nelezete tolik na nervy.

• Pokud už jste s někým ve vztahu na dálku, zapomeňte na veškeré příliš romantické představy. Byli byste pak možná zklamáni realitou.

• Neměli byste zapomínat na to, že váš protějšek má i své chyby, které ovšem někdy ani nevidíte. A jednou vám možná začnou vadit. Co budete dělat potom?

magazin.cz

 

• Pokud se ve vztahu objeví nějaký problém či téma k diskuzi, neopomínejte ho. Všechno se musí řešit, a to i ve chvíli, kdy vás dělí dálka.

• Nezapomínejte na to, že existuje i reálný život, nejenom ten přes telefon či internet.

• Uvědomte si, že problémy byste měli řešit spolu. Nejste na ně sami, ale dva. I když jste každý třeba na jiném konci světa.

• Buďte sami sebou a nenechte se partnerem či partnerkou ovlivňovat. Pokud s něčím nesouhlasíte nebo se vám něco nelíbí, nebojte se to říct.

Diskuze k článku:

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!