Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: Shutterstock

Blahodárné účinky sexu

Jako první pozitiva sexu vás jistě napadnou uspokojení a orgasmus. Sex vám však může udělat dobře i jinak. Jaké jsou další jeho blahodárné účinky?

Zvýšení přitažlivosti

Dalo by se říci, že čím jste sexuálně aktivnější, tím jste i přitažlivější. Vaše tělo totiž produkuje více feromonů, což jsou zvláštní chemické látky, které zvyšují zájem opačného pohlaví. Jste pro něj tak atraktivnější. Myslete na to se svým partnerem.

 

Dlouhé mládí

Podle výsledků vědeckých studií vypadají lidé, kteří se pravidelně věnují milostným hrátkám, mladší, než ve skutečnosti jsou. Průměrně jim pravidelný sex na vzhledu ubírá v průměru pět až sedm let. Údajně tyto omlazující účinky platí pouze u zamilovaných párů.

Během pohlavního styku dochází k vylučování hormonu  estrogenu. A ten dokáže třeba vyhladit drobné vrásky. Toho by mohly využít zvláště ženy po menopauze, kdy přirozená produkce estrogenu klesá. Ovšem zvýšit se může právě pravidelným pohlavním stykem.

 

Lepší spermie

Odborníci dokázali, že čím častěji mají muži sex, tím je kvalitnější jejich sperma. Nejlepší výsledky lékaři zaznamenali, pokud měl testovaný jedinec pohlavní styk méně než dva dny před odběrem spermatu. Když muž deset dní nesouložil, kvalita spermatu se značně snížila. Pokud se snažíte počít potomka, nezapomínejte na pravidelný sex, nejenom v době ovulace.

 

Prevence nemocí

Čím častěji máte sex a hlavně orgasmus, tím se posiluje vaše imunita. Zároveň se ve vašem těle uvolňují látky, které mají blahodárné účinky na lidské zdraví – udržují zdravé srdce a cévy, zabraňují vzniku obezity a stárnutí pleti, snižují i riziko vzniku rakoviny a cukrovky.

magazin.cz

 

Spalování kalorií

Pokud se budete půl hodinu naplno věnovat sexu, spálíte klidně 100 kalorií. Pravidelný sex vám může vykouzlit štíhlou postavu. A je to příjemnější, než se potit v posilovně. Střídejte také během erotických hrátek polohy. Tak posílíte hned několik svalů v těle a budete ohebnější.

 

Konec menstruačních bolestí

Sex by si neměly odpírat ženy, které trpí menstruačními křečemi. Pohlavní styk a orgasmus je dokáží odstranit nebo alespoň zmírnit.

 

Posílení svalů pánevního dna

Sex dokáže skvěle posílit svaly pánevního dna. Tyto svaly jsou oslabeny hlavně po porodu a v období menopauzy. Ochabnutí pánevního svalstva pak může způsobit inkontinenci. Ženy mohou tyto svaly posílit samozřejmě i speciálními cviky, sex je však jistě zábavnější a příjemnější činnost.

magazin.cz

 

Pryč s bolestí

Zapomeňte na výmluvy o bolesti hlavy. Sex vás totiž bolesti snadno zbaví. Během pohlavního styku se do těla uvolní látky zvané endorfiny, které právě bolest utlumí. Než tedy sáhnete po léku na bolest, vyzkoušejte sex.

 

Zdravá prostata

Lékaři doporučují pravidelný sex jako prevenci vzniku rakoviny prostaty. Pro zdraví prostaty je sex takřka nezbytný. Zabraňuje usazování škodlivých toxinů, které by mohly k rozvoji rakoviny přispět.

 

Lék na depresi

Sex způsobuje vyplavení celé řady „hormonů štěstí“. S produkcí hormonu serotoninu se vám hned zvedne nálada, je totiž přírodní antidepresivum. Když se k tomu přidá ještě oxytocin a endorfin, deprese bude pryč.

Diskuze k článku:

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!