Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: Shutterstock

Proč nemáme chuť na sex?

Možná už jste to někdy zažili i vy. Zničehonic zmizela chuť na sex. Víte, proč tomu tak může být? Na vině je celá řada faktorů.

I přesto, že člověk ví, jaké uvolnění a uspokojení přináší milostné hrátky a s nimi spojené vyvrcholení, někdy na to zkrátka nemá chuť ani energii. Pokud však tento stav trvá dlouhodobě, je nutné se zamyslet nad tím, čím je to způsobeno. Podle odborníků si za něj totiž velmi často můžeme sami.

 

Alkohol

Alkohol občas popíjí asi každý. Ovšem pokud si ho dopřáváte příliš často, negativně se to projeví mimo jiné i ve vašem sexuálním životě. Alkohol sice dokáže odstranit zábrany, což někdy není na škodu, ale ve větším množství výrazně snižuje sexuální výkonnost i chuť na sex.

Lidské tělo je přísunem alkoholu velmi zatěžováno, což se podepíše dříve či později v poškození nervové soustavy i vnitřních orgánů. A pokud svůj organismus zatěžujete přísunem alkoholu třeba každý den, není divu, že vaše tělo začne více toužit po spánku a odpočinku než po milostných hrátkách.

magazin.cz

 

Léky

Při dlouhodobém působení stresu či v krizové situaci lékaři někdy předepisují antidepresiva či jiné léky působící na činnost mozku. A právě takové léky poměrně často snižují libido. Výsledky odborných výzkumů jasně ukazují, že více než 30 procent jedinců užívajících antidepresiva zaznamenalo ztrátu chuti na sex, poruchy erekce či neschopnost dosáhnout orgasmu.

Kromě zmíněných antidepresiv se negativně na sexuálním apetitu mohou podepsat i jiné léky. Často tento problém způsobuje také hormonální antikoncepce nebo třeba léky na vysoký krevní tlak. Pokud užíváte tedy nějaké léky a zaznamenáte nepříjemné vedlejší účinky, poraďte se s lékařem.

 

Nedostatek spánku

Nedostatek spánku má celou řadu negativních důsledků. Kromě jiného také negativně ovlivňuje sexuální život. Spánek naše tělo nezbytně potřebuje, aby mohlo naplno fungovat. Není tedy divu, že když se pořádně nevyspíme, nemáme chuť na sex a objeví se problémy s dosažením orgasmu. Pomoc je jednoduchá – dopřejte si dostatek spánku.

magazin.cz

 

Nadváha

Také nadváha má vliv na naši sexuální aktivitu, a to bohužel negativní. V jistém smyslu to souvisí i s naším podvědomím. Pokud totiž člověk, který má pár kilo navíc, není sám se svým tělem spokojený, necítí se jako přitažlivý partner, což se pochopitelně projeví v milostném životě. Odborníci upozorňují na to, že v tomto smyslu nemusí být v sexu překážkou pouze obezita, ale jakákoliv nespokojenost s vlastním tělem a vzhledem.

 

Mnoho aktivit

Možná i vy máte den plný aktivit. Práce, úkoly, posezení s přáteli, sport a spoustu dalšího, to je na denním pořádku mnoha z nás. Ovšem hodně aktivit vede k vyčerpání a objevit se může i stres, ale také k tomu, že zanedbáváme partnera a svůj milostný život. Pokud toho i vy máte na každý den naplánovaného moc, odborníci by vám doporučili, abyste si naplánovali intimní chvilky s partnerem. Zkrátka je zařaďte do svého programu. Možná to zní hloupě, ale prý to pomáhá.

Diskuze k článku:

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!