Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: Shutterstock

Afrodiziaka z přírody

Afrodiziaka, tedy látky schopné zvýšit sexuální apetit, používali lidé od pradávna. A nejvíce se spoléhali na dary přírody, které byly zároveň nejdostupnější.

Dnešní moderní a uspěchaná doba jenom přispívá k utlumení chuti na sex. Můžeme si sice vzít „zázračné“ tablety, ale mnohem lepší je vyzkoušet to, co nám nabízí příroda. Bylinek či potravin povzbuzujících sexuální vzrušení je celá řada.

Kotvičník zemní

Kotvičník zemní je jednoletá rostlina, která je charakteristická svými malými žlutými kvítky. Zvládnete si ji sami vypěstovat třeba na zahrádce. Je doporučováno, aby ji v jakékoliv podobě užívaly osoby nad čtyřicet let. Rostlina totiž dokáže zvýšit hladinu testosteronu a estrogenů, tedy pohlavních hormonů. U žen se uplatní také při problémech s plodností, protože pozitivně působí na dozrávání vajíček. Mužům zase pomáhá při potížích s potencí a plodností, zvyšuje produkci spermií. Kotvičník zemní působí dále jako prevence vzniku diabetu druhého typu a zvětšení prostaty.

Celer

Celer je známé a účinné afrodiziakum pro muže již po několik generací. Pozitivní účinky na milostnou touhu mají všechny části rostliny, ať už nať, semeno nebo bulva. Účinné jsou čerstvě vylisované šťávy, ovšem ani tepelnou úpravou nic nezkazíte. Jenom si dejte pozor na množství, u citlivějších osob celer dráždí ledviny. Zkrátka všeho s mírou.

magazin.cz

Andělika čínská

Lidové označení této byliny je ženský ženšen. Díky vysokému obsahu fytosterolů totiž ocení její pozitivní účinky především ženy. Kořen anděliky čínské má schopnost harmonizovat menstruační cyklus, dokáže zajistit hormonální rovnováhu, zbavit nepříjemných menstruačních bolestí, zároveň stimuluje chuť na sex. Anděliku čínskou ocení také ženy v období klimakteria, dokáže totiž například zabránit návalům horka.

Rozmarýn

Rozmarýn je často označován za životabudič. Tuto rostlinu si můžete snadno pěstovat i doma v květináči. Dokáže celkově posílit organismus a prokrvuje celé tělo. S tím souvisí i jeho sexuálně povzbuzující účinky. Rozmarýnu by se však měli vyhnout lidé s vysokým krevním tlakem. Pokud chcete povzbudit svou milostnou touhu, můžete si připravit třeba rozmarýnové víno. Příprava tohoto „nápoje lásky“ je snadná. Smícháte zhruba dvě lžíce rozmarýnových listů s červeným vínem. Týden listy necháte louhovat někde na teplém místě, občas lahev protřepáte. Po týdnu scedíte a můžete nápoj pít. Ideální je toto víno konzumovat čtvrt deci každý den po dobu pěti týdnů. Pak by se měl vrátiti sexuální apetit.

magazin.cz

Maralí kořen

Maralí kořen má svůj původ na Sibiři. Uplatní se jako stimulant pohlavních orgánů a v boji proti neplodnosti. Hodí se pro muže i pro ženy, dobré je, když ho partneři v případě problému užívají společně. Maralí kořen je rovněž známý pro své silné afrodiziakální účinky. Obvykle je k dostání ve formě tinktury. Tu si můžete také snadno sami připravit. Potřebujete k tomu zhruba padesát gramů kořene a půl litru čtyřicetiprocentního alkoholu. Kořen nechte louhovat po dobu tří týdnů, přičemž směs každý den protřepejte. Po třech týdnech přefiltrujte a máte hotovo. Tinktura se užívá po třiceti kapkách třikrát denně, vždy před jídlem.

Zázvor

Zázvor má schopnost zahřát a prokrvit celý organismus. Je poměrně známý pro své silné afrodiziakální účinky. Zázvorový kořen můžete přidat do jídel nebo si z něj třeba připravit čaj. Zázvor jednoduše nastrouháte, podle chuti přidáte skořici, hřebíček, muškátový oříšek a med. Vše zalijete vroucí vodou. A během chvíle se dostaví chuť na sex.

magazin.cz

Škornice šípolistá (kozličník)

Účinky škornice šípolisté neboli kozličníku ocení zejména muži. Tato rostlina totiž dokáže podpořit délku erekce. Stará legenda praví, že na afrodiziakální účinky této rostliny přišel náhodou pasák koz, který si všiml zvýšené sexuální aktivity zvířat po konzumaci kozličníku. Rostlina obsahuje velké množství flavonoidu s názvem icariin, který má schopnost zvýšit propustnost cév a tak je usnadněn průtok krve do penisu. Proto byste našli icariin v některých lécích na podporu erekce. Kozličník se také uplatní při tvorbě pohlavních hormonů. Škorice šípolistá je vhodnou prevencí vzniku impotence.

Ženšen pravý

Na ženšen jako afrodiziakum (a nejen to) nedá dopustit zejména asijská medicína. U mužů dokáže posílit milostnou touhu, ale také erekci a potenci. Výhodou ženšenu je absence vedlejších účinků a to, že není návykový. To se třeba o pilulkách na podporu erekce říci nedá.

magazin.cz

Vrbka úzkolistá

Opět něco pro muže. Vrbka úzkolistá je rostlina, která zajistí zdravý stav prostaty, a to bez nepříjemných vedlejších účinků. Zdravá prostata je velice důležitá pro uchování kvality sexu u mužů. Z listů se připravuje nálev či odvar, účinnější je však tinktura.

Diskuze k článku:

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!