Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: Shutterstock

Kondomy: Veganské i s příchutí, pro dlouhý i lepší sex

Ať už patříte mezi příznivce nebo odpůrce kondomů, pravdou zůstává, že se jedná o jedinou ochranu před nákazou pohlavními chorobami. Každý si může vybrat takový, který bude nejvíce vyhovovat jeho potřebám.

Velikost

Standardně měří prezervativy v obvodu kolem 56 milimetrů. Takové však nemusí pochopitelně „sednout“ každému. Extrémní velikosti kondomů pak vyrábí například firma MY.SIZE – nejmenší kondomy mají obvod 4,7 centimetru a ty největší 6,9 centimetrů.

S příchutí a vůní

Kromě „obyčejných“ kondomů dnes celkem běžně seženete prezervativy barevné, s příchutí nebo s vůní. Oblíbené jsou kondomy ovocné, ale také čokoládové, vanilkové nebo s příchutí a vůní borůvkového muffinu. Fantazii se meze nekladou a výrobci přicházejí se stále novými a originálními produkty.

Pro lepší sex

Existují také kondomy, které mají oběma partnerům dopřát lepší prožitek s pohlavního styku. Proto jsou tyto produkty opatřeny vroubky, vlnkami či výstupky. Další zase chladí, nebo naopak hřejí, k dostání jsou i ultra tenké kondomy. Ceny těchto speciálních kondomů se pohybují od 8 do 30 korun za jeden kus.

Pro delší sex

Výrobci kondomů se také rozhodli zatočit s předčasnou ejakulací. A proto uvedli na trh prezervativy, které obsahují látku zvanou benzokain. Díky ní kondomy mají krátkodobé znecitlivující účinky, a tak způsobí oddálení vyvrcholení. Takové kondomy seženete od 12 korun za kus.

Designové kousky

K dostání jsou také velmi netradiční designové kondomy – například ve tvaru srdce nebo svítící kousky. Běžné kondomy jsou také někdy prodávány v netradičních obalech – ve tvaru srdce či medaile nebo jako lízátko. Opět platí, že fantazii se meze nekladou.

Snadnější nasazování

Někomu může dělat trochu problém nasazování kondomu. S tím už vám výrobci však také pomohou. Existují kondomy se stahovacími pásky po stranách. Díky nim kondom snadno nasadíte a zároveň se vyhnete riziku, že byste ho třeba poškodili nehty.

Pro vegany

Výrobci kondomů myslí také na vegany a milovníky zvířat. Pro ně jsou k dispozici produkty bez obsahu živočišných látek a ty, které nebyly testovány na zvířatech. Kondomy pro vegany jsou i barevné a s příchutí, a to s obsahem čistě přírodních složek, jako jsou výtažky z rostlin a ovoce. Hodí se tedy i pro alergiky na syntetické složky.

Nelatexové kondomy

Lidé alergičtí na latex mohou sáhnout po kondomech vyrobených z jiných materiálů, ovšem trochu si za ně připlatí. Alternativou mohou být i ženské kondomy, které rovněž latex neobsahují.

Kondomy: Veganské i s příchutí, pro dlouhý i lepší sex

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!