Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Dračice / foto: shutterstock

Sexuální řeč těla. Poznáte, že nepodvádí?

Někdy není vůbec jednoduché poznat, zda se vaše sexuální snažení partnerce líbí. Co když jenom předstírá, že si užívá?

Ženám není jednoduché pohlédnout do duše, a co se týče sexu, mohou působit jako uzavřené knihy.

Ovšem i ženy, ať už chtějí nebo ne, vysílají určité signály, které se dají jasně vyložit. Každá žena je nicméně odlišná a může být vybavena odlišnými znameními, která při sexuální činnosti vysílá. Řada z nich je ovšem do značné míry obecná a prakticky nepředstíratelná. Pojďme se na ně podívat.

Prudké dýchání
V klidovém stavu je dýchání pozvolnou výměnou kyslíku. Vdechujeme ho do plic a vydechujeme ven. Prvním určujícím signálem vzrušení ženy je nepravidelnost v těchto úkonech. Dojde k zadržování kyslíku a mohutným výdechům, na něž jsou obvykle navázány i vášnivé vzdechy způsobené rychlým prohnáním vzduchu kolem hlasivek.

Současně s prudkým dýcháním se dostaví výrazně zvýšený tlukot srdce – to si tělo říká o větší přísun kyslíku. Nebojte se však, že se dusí, to se jen blíží orgasmus. Jakmile tedy zaznamenáte nepravidelnou a razantní respiraci, doplněnou o tlukot srdce, jste na skvělé cestě. Naopak, pokud partnerka po svém „fantastickém orgasmu“ dýchá naprosto rovnoměrně, měli byste si s ní promluvit o předstírání.

Nakrucování se
Vzrušení ženy se dá velmi dobře odhadnout také na jejích pohybech. Začne-li se svíjet, kroutit prsty na noze a zároveň se o vás nejrůzněji opírat (pokud je živelná, pak možná i větší silou), znamená to, že si užívá.

Oproti tomu jasně poznáte, když jí to moc nebere. V takových případech leží jako prkno a vy byste se měli pokusit ji nějakým způsobem nažhavit. Není dobré pokračovat v klasickém sexu, mnohem spíše vypomohou ústa, potažmo ruce, jimiž ji pozvolna navnadíte.

Roztažené ruce
Překvapivě důležitý signál o sexuálním potěšení vysílají ruce. Schválně na ně někdy zaměřte svou pozornost a uvidíte, že jejich pohyby často korespondují s ostatními znameními, ať už v pozitivním nebo negativním smyslu. Platí, že ve stavu rozkoše si partnerka nedělá hlavu s tím, kam ruce pokládá. Může je mít roztažené na prostěradle, na vašich zádech, nebo se jimi proti vám vzpírá. Horší chvíle nastane tehdy, když má paže takřka křečovitě spuštěné souměrně se svým tělem.

Kopírování pohybů
Velmi dobrým indikátorem sexuální spokojenosti partnerky je míra, do jaké dokáže kopírovat vaše pohyby. Dobrý sex by měl být vždycky synchronizovaný, ostatně to je způsob jakým dosahujeme orgasmu. Těla milenců se spojí jakoby v jedno a v dokonalé synergii opakují stejný pohyb, dokud nedosáhnou vrcholu.

Problém bývá najít správné tempo či místo, na které se zaměřit. V případě, že si v pohybech nerozumíte a často vypadáváte z rytmu, vyzývá vás partnerka ke změně.

Zatínání vaginálních svalů
Uvědomte si, že máte svou nejcitlivější část těla v její nejcitlivější části těla – tak proč toho nevyužít? Každým pohybem můžete cítit stěny její jeskyňky. Ve skutečnosti jsou to velice silné svaly a řada žen jich využívá, aby znásobila své potěšení. Proto pokud ucítíte rychlý sled kontrakcí a uvolňování, můžete být sami se sebou spokojeni.

Ovšem pozor! Pokud nic takového necítíte, neznamená to, že si partnerka neužívá. Některé ženy tento signál nevysílají, místo toho vás ale třeba nechají proniknout o něco dále.

A jaké jsou vaše zkušenosti?

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 169